Reklam
Reklam

HANİ BELEDİYE TİCARATHANE DEĞİLDİ!

HANİ BELEDİYE TİCARATHANE DEĞİLDİ!
  • 12.07.2019
Reklam

HALKIN ÖZGÜRLÜK ALANLARI BELEDİYE ELİYLE Mİ KISITLANACAK?

Keşan Belediye Meclisi, yarın olağanüstü toplanacak.

Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek toplantı, saat 15.00’te başlayacak.

Toplantıda, devletin hükmü ve tasarrufu altında bulunan ve Keşan Belediyesi mücavir alanları olan Erikli, Yayla ve Danişment sahillerinde 5 adet, belediye mücavir alanı dışında 2 adet olmak üzere toplam 7 adet sahilin 5 yıl süreyle kiralanması için Keşan Belediyesi adına ihaleye katılmasına, sonuçlandırmasına, sözleşme imzalamasına ve geçici-kesin teminat ve kira bedellerinin yatırılması hususunda Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesi hususu görüşülecek.

7 YER 700 BİN TL BEDELLE KİRALANACAK

Keşan Belediyesi, Erikli Sahili’nde festival alanı, Erikli Motel önü ve Belediye Çay Bahçesi önü, Yayla’da liman arkası, İtalyan Koyu ve Danişment Sahilinde İl Özel İdaresine ait tesisin önünü toplam 700 bin TL bedelle kiralamayı planlıyor.

DEVLET DESTEĞİ YOK MU?

Öte yandan, devletin hükmü ve tasarrufu altında bulunan bu yerlerin, Keşan Belediyesine ihalesiz olarak verilip verilmeyeceği de merak konusu oldu. Keşan Belediyesi yıllar sonra AK Parti Belediyeciliğine geçerken, neden bedelsiz verilmediği de soruldu.

BELEDİYE HALKIN MENFAAİTNE Mİ KULLANACAK YOKSA O DA MI KİRAYA VERECEK

Bir diğer konu da, Keşan Belediyesinin sahillerdeki bu 7 yeri kiraladıktan sonra ne yapacağı konusu oldu. Kiraladığı alanları düzenleyip, halkın hizmetine mi sunacak yoksa kiraya verip, gelir elde etme yoluna mı gidecek. Eğer kiraya verme yoluna giderse, halkın sahillerden ücretsiz yararlanma imkanını da kısıtlamış olacak. Gönül belediyeciliği ile yola çıkan Keşan Belediyesi, gönülleri mi kıracak!

MECLİS BAKALIM HANGİ YÖNDE KARAR VERECEK

Bu arada yarınki toplantıda gözler Meclise dikilecek. CHP’li üyelerin çoğunlukta olduğu mecliste, madde kabul edilip onaylanacak mı yoksa kabul görmeyecek mi?

 

 

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ