Reklam
Reklam

ERKEN SEÇİM DEĞİL; ACİL SEÇİM…

ERKEN SEÇİM DEĞİL; ACİL SEÇİM…
  • 12.06.2024
Reklam

Çok kişi için taşıdığı anlam, yaşanacak sorunlar, stratejiler ve handikapları içinde barındırdığı için insanların kararsız olduğu bir konu. Detaylıca incelenmesi gerekir ve ona uygun stratejiler geliştirilmeli, uygun taktik ve propaganda alanları seçilmeli.

Ekonominin durumu malum. Hayat şartlarının geçim sıkıntısının, satın alma gücünün geldiği noktada malum. Hiç bir şey iyiye gitmiyor. Her ay, üç beş ay ilerisi için umut veriliyor. Sonra yine üç beş ay daha sabır bekleniyor ama çözüm son 10 yıldır hiç gelmiyor aynı teraneler aynı nakaratları dinleyip duruyoruz.

Neden acil seçim?

Ekonomiye baktığımızda mali açıdan dolara bağımlı ekonomimizin ve üstelik üretime değil tüketime dayalı modelin battığı açık. Dolar için artık İMF emirlerini bile uygular hale düştüler. İçerideki dolar açığını da halka yüklediler. Ezilen halk kesimleri altınını dolarını bozmaya başladı. Doları olanlar getirisi yüksek banka faizlerine dönmeye başladı.

Peki dolar ihtiyacını karşılamaları durumunda üretime dönecekler mi? Hayır. Bunu yine servet transferinde kullanacaklar, zaten kullanıyorlar. Müşterisiz hava alan inşaatları durmuyor, yandaşlara pahalı ihaleler durmuyor, lüks harcamalar bitmiyor ve bunun maliyeti sadece HALKA yükleniyor. Artmayan asgari ücret ve emekli maaşları bu yolda harcanıyor.

Bu düzen bitmeli ve en kısa zamanda; o nedenle acil seçim.

Neden acil seçim?

Ordumuza bakalım, dünyanın en güçlü 10 ordusu içinde idik. Personel sayısı 2/3 oranında düşürüldü. Profesyonel askerlik diye on binlerce dinci, tarikat elemanı, imamlar orduya çok kısa eğitimlerle dolduruldu. Disiplin zayıfladı. Askeri hastaneler kapatıldı, askeri okullar işlevselleştirildi. Başına askerlik dahi yapmamış kısa eğitimciler getirildi. Orduda yükselme liyakata ve emir komuta düzeni dışına itildi. Komşumuz Yunanistan askersiz olması gereken adalara hem asker yerleştirdi hem silahlandırdı. 20 küsur ada ve kayalığı işgal etti. Sınırımızda tatbikatlara başladı. Tek cevap bir gece ansızın gelebiliriz. Ama o da sonra reddedildi.

Bu yapı sonlandırılmalı ve en kısa zamanda; o nedenle acil seçim.

Neden acil seçim?

Taktılar Anayasa değişsin söylemlerine. Zaten anayasanın %70’ini değiştirdiniz. Zaten uymuyorsunuz. Amaç belli, kendilerinden sonra gelecek olan muhalefetin elini kolunu bağlamak için Erdoğan’a verilen yada onun kullandığı yetkileri muhalefete kullandırmamak. Hesap sorma işlevini engellemek, suç işleyenleri yasal olarak aklamak. Soruyoruz nedir Anayasa teklifiniz? Bal gibi hazır ama açıklamıyorlar. Anayasa mahkemesi 6 yıl sonra karar alıyor, Cumhurbaşkanının yaptığı işler yasal değil diye… iptal bile edilmiyor. Yasayla düzeltin deyip 1 yıl süre veriliyor.

Adaletin bittiği bu yapı sonlandırılmalı; o nedenle acil seçim.

Neden acil seçim?

Bazı konuları kısa geçeyim. Ülke suç ve suçlu cenneti oldu. Dünyadaki tüm mafya babaları burada. Sokaklar Teksas’a döndü… Adı sanı olmayan herkes çete olmuş. Suç işleyenler hep adli kontrol la serbest. Hapishaneler yetmemiş 450 den fazla yeni cezaevi yapmışsın ama içeride hep gazeteciler ve düzene tepki verenler.

Sınırlar yol geçen hanı. Yetmiyor değişik ülkelerin tüm sorunlu insanları ülkemizde. Vatandaşlık ayağa düşmüş. 15 milyona yakın mülteci ülkemizde. Sokaklarda yerli halk kalmamış. Ve üstelik kontrolsüzler, yeterli takipleri yapılamıyor, suç işliyorlar. En acısı binlerce terörist var içlerinde. Hatta bazıları kendini ispiyonluyor.

Son olarak baskılarla Filistin ve Ruanda’dan da göçmen alımı başladı sanki. İngiltere parayı basıp sorunlu alanlardaki insanları başka ülkelere gönderiyor. Türkiye bu kıskacı aşmalı bir an önce.

Sosyolojik yapımızı bozan, çarpıtan bu uygulamalar bitmeli; bu nedenle acil seçim.

Çalışmayan meclis, her araştırma önergesine hayır araştırılmasın diyen meclis, emirle hareket eden meclis düzeni bitmeli. Bakanların israf ve vurdumduymazlıklarına son verilmeli. Sarayın harcamalarına set çekilmeli. Bozulan ve hâlâ da bozulmakta olan doğa talanı son bulmalı.

Gençlerimiz okuyor ama işe mülakatlar yüzünden alınamıyor. Eş dost akraba yandaş düzeni bitmeli bir an önce. Gençlerin ve ülkenin önü açılmalı.

Tüm bunları AKP artık yapmaz, yapamaz durumda. Her geçen gün bu ülke için kayıptır. zarardır. Bu ülkeye adalet yine geri gelmeli, bu ülkede hukuk artık uygulanmalı, bu ülkede geçim sıkıntısı artık bitmeli, bu ülkede sahte istatistiklerle halkın parası artık gasp edilmemeli.

Çiftçimiz tarımı bırakma noktasına düşürülmemeli. Hayvancılarımız artık hayvanlarını satmamalı. Tek kişinin ekonomik anlayışı ya da tercihi nedeniyle batma noktasına yaklaşan ülke acilen kurtarılma operasyonlarına gidilmeli. Umarım ki geç kalmamışızdır.

Bu çarpık yapı hemen düzeltilmeli… ve erken değil acil seçime gidilmeli.

Ben gençlerimiz kadar umutsuzum çünkü.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ