Reklam
Reklam

AŞAĞI TÜKÜRSEN SAKAL YUKARI TÜKÜRSEN BIYIK!..

Neşe Tosun
Neşe Tosun
  • 17.06.2024

9 günlük bayram tatili, 15 Haziran itibarı ile başlasa da, sahillerdeki yoğunluk bugün kendini göstermeye başladı… Parası olan tatilciler zaten otel rezervasyonlarını günler belki de haftalar önce ayarladı… Ancak orta ve yoksul kesim tatil planı yapmadı, bütçesine göre yola çıktı…

Gözlemlediğimiz üzere Erikli Sahili’ni tercih eden bazı vatandaşlar, kumsallara çadırlarını kurdu… Kumsallara çadır kurmak tabi ki yasak! Kumsallar halka açık olması ile birlikte, denize giren vatandaşların, şezlong, şemsiye ve havlularını koyduğu alanlar… Yani konaklama alanı değil… Konaklama alanlarının belli prosedür ve şartları vardır… Çadır vs. alanları açılır, vatandaşlar buralardan faydalanır ancak bu alanlarda yemek yiyecekleri masa, oturacakları sandalye ya da oturak, duş, WC, çöp bidonu ya da konteyner, elektrik, su gibi ihtiyaçların karşılanacağı imkanlar da bulunur… Belli bir ücret karşılığı çadırını kurar, tatilini yapar, denizden faydalanmak için de kumsala inersin…

Ancak çadırı kumsala kurarsan; yemeğini nerede yeyip çöpünü nereye atacaksın(!), nerede yıkanacaksın(!), b.k’unu nereye yapacaksın!..

Genelde yapılan; tuzlu tuzlu gezilir, çöpler gelişigüzel atılır, b.k’larda kumun altına saklanır!…

Hâl böyle olunca da tepki sesleri yükselip, kumsallara çadır kurulması yasaklanır…

O zaman bu bütçesi düşük olan ancak sahilden denizden yaralanmak isteyen vatandaşlar ne yapar? Bir kısmı yollara taşar, bir kısmı arabalarda yatar, bir kısmı da sahipli evleri bahçelerine çöreklenir ve kendi malıymış gibi hareket eder!.. Görmedik mi? Bunları da gördük, yaşadık? Anlayacağınız aşağı tükürsek sakal, yukarı tükürsek bıyık!..

Her zaman olduğu gibi bazıları bütün yasakları çiğneyecek, bazıları sesini yükseltip tepki verecek, ilgilileri de 3 maymunu oynayacak!..

Saygılar benden size; sinirlerinize hakim olmanız dileğiyle… Kurban Bayramımız mübarek olsun!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ