Reklam
Reklam

1 TEMMUZ İTİBARI İLE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

1 TEMMUZ İTİBARI İLE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
  • 05.07.2024
Reklam

Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz’dan itibaren ülke genelinde berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü izinli olacağını duyurdu.

Keşan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mutlu Gezer, “2022 yılında Erkek Berberleri ve Güzellik salonları tüm yıl boyunca Pazar günü Bayan Kuaförleri ise 1 Nisan’dan 31 Ekim’e kadar Salı günleri 1 Kasım 31 Mart arasında Pazar günleri kapalı olacak diye bir karar alınmıştır.

Ayrıca Güzellik Salonu ve bayan kuaförlüğü hizmetini aynı salonda veren üyelerimiz Pazar günü güzellik bölümüne hizmet vermeyecek, kuaförlük bölümünde belirlenen tarihlerde hizmet vermeyecektir.

Mesleğimizin genelinin tepkisine bakarsak tatil isteyen çok fazla.

Ancak kanun uygulama sürecine gelindiğinde yapılmaması yönünde de tepki çok.” dedi.

Gezer, Ticaret Bakanlığının aldığı karar ile birlikte 1 Temmuz 2024 itibarıyla berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın 1 günü izinli olacağını hatırlatarak, şunları söyledi: “2022 yılının Ağustos ayında, berber, kuaför ve güzellik salonları adı altında haftada bir gün tatil mecburiyetini bakanlığımız meslektaşlarımıza öngördü. Bu doğrultuda yapılan yoğun itirazlar üzerine iki kez erteleme olarak 1 Temmuz 2024 tarihine ertelenmiş olup, 1 Temmuz 2024 tarihi itibarı ile yürürlüğe tekrardan geçeceği iletilmiş ve uygulama kesinleşmiştir. Eğer herhangi bir aksilik olmaz, itirazlardan da bir şey çıkmazsa, 1 Temmuz tarihi itibarı ile kanun yürürlüğe girdi.

Bu konuda çok memnun olan kadar olmayan kesim de var. Bir kısım esnafımız da ‘Bende insanım haftada bir gün iznim olsun.’ diyor. Devletin koymuş olduğu kanun, yasa doğrultusunda hareket edilmesi gün içerisinde alışkanlık haline geldiği zaman iyi bir sonuç çıkabilir.

Edirne Valiliğimizin de katıldığı toplantıda 2022 yılında berberler ve güzellik salonları tüm yıl boyunca Pazar günleri bayan kuaförleri 1 Nisan’dan 31 Ekim’’e kadar Salı günleri 1 Kasım 31 Mart arasında Pazar günleri kapalı olacak diye bir karar alınmıştır. Genelin tepkisine bakarsak tatil isteyen çok fazla. Ancak iş uygulamaya gelindiğinde yapılmaması yönünde de tepki çok fazla. Kanun olduğu zaman herkesin boynu kıldan ince. Durum oturuşunca insanların alışacağını düşünüyoruz.”

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ