Reklam
Reklam

YAZGAN: “EKONOMİNİN CENAZESİNİ KALDIRDILAR, HELVASINI KAVURAMADILAR”

YAZGAN: “EKONOMİNİN CENAZESİNİ KALDIRDILAR, HELVASINI KAVURAMADILAR”
  • 07.07.2024
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan; ayçiçek yağı, tereyağı, zeytinyağı, şeker ve un fiyatlarındaki artışı hesapladı; 6 yıldaki fark dudak uçuklattı.

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, iktidarın ısrarcı olduğu yanlış ekonomik politikaların faturasının yurttaşa kesilmesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile tüm yetkinin tek kişiye verildiğini, birçok alanda olduğu gibi ekonomide de çöküşün hızlandığını söyleyen Yazgan, “Tek adam anlayışı, halkımızın zor zamanlar geçirmesine neden oldu, olmaya devam ediyor. 2018’den bu yana birçok temel gıda maddesinde dudak uçuklatan artışlar yaşandı. Asgari ücrette zammı çok gören iktidar, yine kemeri halka sıktırmaya çalışıyor.” dedi.

Yazgan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz günlerde yaptığı “Verginin tabanını genişleteceğiz.” açıklamasını anımsatarak, “Dakikada binlerce lira harcayan saraydan, itibardan tasarruf yapamayanlar, yurttaşlarımızın cebine göz dikiyor. Bu halktan alacağınız daha ne kaldı? Halihazırda yaşanan krizin sorumlusu emekçiler değil. Bu krizi üreticiler, işçiler, emekçiler yaratmadı. Bu krizin sorumlusu tek adam iktidarı.” ifadelerini kullandı.

ARTIŞ 10 KATI BULDU

Yazgan, 2018’den bu yana temel gıda maddelerinde yaşanan yüksek artışları da derledi:

  Haziran 2018 (TL) Haziran 2024 (TL) Aradaki Fark
Ayçiçek yağı 8,47 66,96 % 690,55
Tereyağı 42,06 358,48 % 752,30
Zeytinyağı 29,71 334,60 % 1026,22
Toz şeker 4,76 38,44 % 707,56
Un 3,35 36,90 % 1001,49

 

‘İNCİR AĞACI DİKTİLER’

Tarım Yasası’na göre milli gelirin en yaz %1’inin çiftçiye destek olarak verilmesi gerektiğini ancak desteklerin yıllardır bu oranın çok altında kaldığını anımsatan Yazgan, “İktidar; çiftçimizi, üreticilerimizi görmezden geliyor. Tarım Yasası’nı uygulamadıkları gibi düşük alım fiyatları ile üreticilerimizi tüccarın eline bırakıyorlar. Son olarak buğday için açıkladıkları fiyatlar, çiftçilerimizi üretimden koparacak kadar düşük.” dedi.

Helva yapmak için gereken yağ, şeker ve undaki artışa işaret eden Yazgan, “İktidar, bu ekonominin helvasını kavurmak istese, maliyeti yüzde 700’den fazla artmış durumda. İktidar, 208’deki sistem değişikliğinden bu yana uygulanan yanlış ekonomik politikalarla yurttaşın ocağına incir ağacı dikti. Ekonominin cenazesini kaldırdılar ama helvasını kavuramadılar.” diye konuştu.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ