Reklam
Reklam

KÖPEĞİN FAKİRİ

KÖPEĞİN FAKİRİ
  • 01.08.2024
Reklam

Fakir olmanın bedellerini yaşıyoruz ve daha da yaşayacağız sanırım. Çünkü ülke tamamen fakirleşmeye gidiyor gibi. Yoksulluk sınırı 60.000 lira civarında açlık sınırı ise 22.000 civarlarında ise bu ülke dökülüyordur. Fakirlik kader değil ama bir seçimdir. Bu seçimi halk kendi yapmıştır, anlamamıştır olayı ama işin garibi anlamamaya da devam ediyor.

Konumuzun başlığı sokak köpekleri aslında. Yani fakir köpekler. Zenginin köpeği öylemi özel menüsü var. Beğenmediği yemeği yemez, yemek seçer ve üstelik bir  adı var, kıyafeti var, duruşu var… Var oğlu var.

Fakir olmak başa bela. Yiyecek bulamazsın, hastalansan bakanın yok, ilaç veren yok, temizliğine bakan yok… Yok… Yok… Yok… Ve üstelik her ortam karıştığında en öne sürülen grupsun.

Katledilmeli… Yok edilmeli. Hem de acilen.

Her canlı için fakir olmak zor be kardeşim. Kadınsın fakirsin. Birini sevsen konuşsan yollu, orospu, maden, kaşar oluverirsin. Zenginsen bu işleri yaparsan adın çapkın. Bir gün sonra ayrıldığın sevgili yerine birini bulsan yeni aşka yelken açıyor olursun.

Fakir erkek, çapkınlık yapsa namussuz, namus düşmanı oluverir aniden. Oysa zengin öylemi, o hep  çapkın.

Kadın fakirse boşansa bile hayatına birini alamaz, sonu ölümdür çünkü. Zengin kadın ise haftada bir sevgili değiştirir, ama sorun olmaz asla.

Fakir hak ararsa anarşist olur, çapulcu olur, sahtekar düzenbaz olur. Zengin hak ararsa adalet imdadına koşar hemen. Maden ocağı açar  zengin, fakiri çalıştırır. Ücretlerini ödemezse vay fakirin haline. Grev yapsa polis jandarma kafasında, cop mu? gaz mı? Seçim senin. Mahkeme işçiyi haklı bile bulamaz. Bulsa bile işine geri dönemez. Olay bu kadar açık.

Peki bunlar yasal düzenleme altında olmalı mı? Elbette olmalı.

Hatta devlet tarafından koruma altına da alınmalı. Anayasa derki herkes, önceden izin almaksızın gösteri yürüyüş yapabilir.

Sıkıysa yap… Yok trafiği aksattın, yok mahalleyi rahatsız ettin. Polis yapmayın dedi mukavemet ettin. Hemen tutuklanırsın. Tutuklanınca haklı olduğun için hemen salınıverirsin ama toplum gözünde anarşist, çapulcu, dış güçlerin elemanı oluverirsin.

Bu yasaları kimler yapıyor şu anda. Sosyolojik olarak incelersek. Mecliste çoğunluğu elinde tutan AKP-MHP grubu yapıyor. Hani FETÖ’yü araştıralım, hırsızlıkları, yolsuzlukları, uyuşturucu ticaretini araştıralım, vergi kaçıranları araştıralım, çocuk tecavüzlerini araştıralım, tarikatları, kadın ölümlerini araştıralım deyince koro halında HAYIR diyen bir yapı.

Sosyolojik olarak çoğunluğu fakir ailelerden gelme. Hatta 30 yıl evvel çoğunun giyinmesi ve doyması sıkıntılı insanlar. Okumuşlar hasbelkader ama küçük burjuva bile olamadan son 20 yılda burjuva zenginliğine ulaşmış insanlar. Ama burjuva kültürünü asla alamamışlar. Çünkü o sınıfsal bir sorun, eğitimsel bir sorun. Belki hani halk arasında denir ya sonradan görme gavurdan dönme…. Aynı bu tipler. Sosyal medyada her tavırları komik ve hüzünlü.

Şimdi biz bu insanlardan kültürel, yapısal, çözümsel kanunlar bekliyoruz. Mesela sokak köpekleri. Sokak köpekleri koruma derneğine danışmıyorlar, belediyelere danışmıyorlar. Veterinerler birliği başkanını toplantıya bile almıyorlar.Ama kanun çıkaracaklar. Tabi ki emirle. Tabi ki amacın dışında bir uygulamanın bir parçası olarak kullanmak. Tabi ki köpeğin fakirini belediyelere katlettirmek. Katletmeyenleri ise cezalandırmak.

Fakir olmak zor be kardeşim. İster köpeğin fakiri ol. İster insanın. Eğer yönetenlerin kendi içinden çıktıysa ve seni artık anlamıyorsa, halin zor. Ağacın kurdu kendi, içindedir. Ve o kurt artık bu yapıyı kemirmeye başlamıştır. Ve bu son demleri.

Tüm ülke çalışanlarımın, kadınların, çocukların, köylümün, esnafın FAKİR kalmaması ve uygar medeni bir toplumda hak ettiği gelir düzeyinde yaşaması dileklerimle.

İyi bir hafta sonu diliyorum.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ