Reklam
Reklam

YÖNETİCİLER, ÜRETİCİLERİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

YÖNETİCİLER, ÜRETİCİLERİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ
  • 02.08.2024
Reklam

Bugün Keşan Ticaret Borsası (TB)’na getirilen yılın ilk ayçiçeği ürünü açık artırma ile satıldı.

Keşan TB’nin çarşı merkezindeki hizmet binasında gerçekleştirilen sembolik salon satışı saat 11.00’de başladı.

Salon satışına; Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Kemalettin Uslu, Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile Keşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şen ve tüccarlar katıldı.

Konuşmaların ardından salon satışına geçildi. Maltepe köyünden üretici Oğulcan Keskin’in getirdiği ve 17 TL’den açık artırmaya sunulan ayçiçeği 20.20 TL/kg’den Gürşat Gıda tarafından satın alındı.

Sembolik satış öncesinde söz alan Uslu, hasadın tüm bölgeye ve çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulunarak, bölgedeki yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle verim kaybı yaşanacağını, bu durumun açıklanacak fiyat ile telafi edilmesini diledi.

Necmi Kaymaz da şunları ifade etti: “İklim olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Ürünün ekildiği günden hasat zamanına kadar bazı bölgelere hiç yağmur düşmediği bir mevsim yaşıyoruz. Bunun sonuçları kaliteye ve rekolteye olumsuz anlamda yansıyacaktır. Ben de gerek Tarım Bakanlığımız, gerekse Cumhurbaşkanımızdan, bölgelere göre bu olumsuzlukları göz önüne alıp ayçiçek ürününde prim desteğinin yukarı taşıyarak üreticilerimize destek olarak verilmesini temenni ediyorum. Ayçiçeği hasat sezonunun ülkemize, bölgemize ve tüm üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim.”

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ