Reklam
Reklam

KÖYLÜNÜN TARLASINA ÇÖKME GİRİŞİMİ

KÖYLÜNÜN TARLASINA ÇÖKME GİRİŞİMİ
  • 24.08.2024
Reklam

Bugün haberlerde gözüme çarptı. Köylü eğer tarlasını 2 yıl üst üste ekmemiş ise, devlet bu tarlayı eken birisine emsal değer üzerinden verebilecekmiş.

Korktum, bu derece ileri gidemezler diye düşünüyorum. Öncelikle bu faşizan bir uygulama olur. Sonra ve çok önemlisi mülkiyet hakkına tecavüzdür. Mülkiyet hakkı anayasaca koruma altındadır. Düşünmüş olmalılar nasılsa bir sürü konuda Anayasayı takmıyoruz, bunu da yakmayız. Kıyamet kopar kıyamet. Aklınızı başınıza alın.

Evet ekilemeyen topraklar var. Bunların tarıma kazandırılması gerekli. Ama bunun çözümü köylünün malına çökmek değildir. Uygulama köylüyü tarımdan koparır hatta arazisinin elinden gitmesine yol açar ve topraklarımız tarım yapacağız ayaklarıyla yabancıların eline geçer.

Biz bu oyunu daha evvelde yaşadık. Suriye sınırımızdaki mayınlı araziler, temizlenmesi karşılığı İsrailli şirketlere pazarlanıyordu. Aklı selim AKP’liler bile karşı çıktı. Yüz binlerce dönüm arazi bizde kaldı.

Peki ne yapmalı? Çok basit, Avrupa yıllardır uyguluyor. Tarım arazisini ekecek arkadaşa ne ekeceği, nelere ihtiyacı olacağı ne kadar para kazanacağı tek tek anlatılıyor ve gerekirse eğitimi veriliyor. Satın alma garantisi de veriliyor. Yani çiftçi her aşamada destek alıyor. Türk çiftçisi çalışkandır gerekli desteği ver seni Avrupa’nın kendine tarımda yeten ülkesi yapsınlar. Zaten AKP gelmeden öncede Avrupa’da ve dünyada tarımda kendine yeten ve ihracat yapan ülkesi değil miydik?

Sayın hükümet yetkilileri, hatta tarımdan bi haber Tarım bakanımız sizler önce uzmanları dinleyin, Avrupa’yı dünyayı görün ondan sonra böyle kanun dışı işlere girişin. Yok öyle mesela ayçiçeğini kendi üreticinden 18 liraya satın almak ama Rus çiftçisinden 25 liradan satın almak. Önce benim köylüm diyeceksin… Önce köylüne adam gibi destek  vereceksin. Bak o zaman ülke nereye gidiyor.

Muhalif belediyeler köylüye uzunca zamandır tohum gübre desteği veriyor ve bir nebze köylü yaşama tutunuyor.

Eğer bu garip fikri uygulamaya geçerseniz tarım arazilerine giren şirketleri çıkartmanız mucize olur. Köylü kendi tarlasında işçi olur. Ve bir zaman sonrada toprağını satmak zorunda kalır.

İsrail toprak satın alarak kendi vatanını kurdu. Sizler bu uygulamayla kimlere ülke topraklarını pazarladığınızı nasıl kontrol edeceksiniz. Sizler ülkeye giren yabancıların ne sayısını ne de nerde ikamet ettiklerini bilecek kapasite ve bilgi birikiminde bile değilsiniz.

Gidin tarımda Hatayı inceleyin. Nasıl 27.000 Türk çiftçi sayısı 9.000’e düşmüş. Aynı olay tüm ülkede yaşanır ve bu korkunç bir olaydır.

Bilinçli bir tercihiniz ise söylenecek sözler başkadır ama bilinçsizce söylenmiş ise, gidin öğrenin ne yaptığınız ve ne sonuçlar doğuracağını. Bu ülke size babanızdan kalmadı. Savaşarak alındı ve asla para karşılığı da satılmayacak. Tarım yapılacak buralarda diye milletin kafasını da bulandırmayın.

İyi hafta sonu dileklerimle.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ