Reklam
Reklam

BOZDAĞ: “YENİ ADLİ YILIMIZIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

BOZDAĞ: “YENİ ADLİ YILIMIZIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”
  • 02.09.2024
Reklam

 

2024 -2025 adli yılın başlaması nedeniyle, Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı ve Edirne Barosu Keşan Temsilciği tarafından tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saat 12.00 sıralarında başladı. Törene; Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Bozdağ, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yalçın, Keşan Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Demirtaş, Edirne Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Keşan İlçe Temsilcisi Av. Burcu Ortaç Irmak ve avukatlar ile adli personel katıldı.

Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Bozdağ ve Edirne Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Keşan İlçe Temsilcisi Av. Burcu Ortaç Irmak tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sürdü.

Törende ilk konuşmayı Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Bozdağ yaptı.

BOZDAĞ: “YENİ ADLİ YILIMIZIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

“Adalet, eşitlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, huzurun ve barışın arttığı bir yıl olması temennisiyle yeni adli yılımızın hayırlı olmasını diliyorum.” sözleriyle konuşmasına başlayan Bozdağ, şöyle devam etti: “Geçmiş yıllarda kaybettiğimiz meslektaşlarımızı, yargı şehitlerimizi, vatan uğruna can veren güvenlik güçlerimiz ile vatandaşlarımızı, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi minnet ve rahmet ile anıyorum.

Bir devlet ve toplum düzeninde insan için iyi olan ne varsa ancak adaletle sağlanabilir. Geciken adalet adalet değildir, anlayışıyla hukuk devleti gereklerine uygun, etkin ve hızlı bir yargı hizmeti sunmak, herkesin hukuki güvenlik, barış ve huzur içinde yaşaması yargı mensuplarının nihai amacıdır.

Türk yargısı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile Anayasamızın koruduğu temel hak ve özgürlükler konusunda bilinçli eğitimli ve duyarlıdır.

Lakin ifade özgürlüğü kapsamında, hakimlere ve yargı sistemine yönelik eleştiriler yapılmakla beraber, kimi zaman sınır aşılarak, iftira atma, yargı mensuplarına küçültücü ifadeler kullanılması, gerçeklerin kasıtlı olarak çarpıtılması durumlarına şahit olmaktayız.

Elbette ki yargı kararları eleştiriye açıktır; ancak yapılacak eleştiriler vicdan sınırları içerisinde, mantığa uygun ve hukuki olmalıdır. Hatalı verilen bir karar ile tüm yargı sistemi hedef alınıp yıpratılmamalıdır. Türk ceza muhakemesi sisteminde hatalı kararların düzeltilmesi için olağan ve olağanüstü kanun yolları düzenlenmiştir.”

“BASIN MENSUPLARINDAN VE VATANDAŞLARIMIZDAN DAHA HASSAS OLMALARINI BEKLEMEKTEYİZ”

Hilal Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Adli bir olay duyulur duyulmaz deliller toplanmadan, sırf kamuoyu baskısı oluşturmak amacıyla, yazılı ve görsel medya ile sosyal medya üzerinden gerçek dışı haberler yapılması; yine hüküm kesinleşinceye kadar yargısal haberlere yanıltıcı yorumlar getirilmesi kamuoyunda yargıya olan güveni zedelemektedir. Bu tür faaliyetlere karşı basın mensuplarından ve vatandaşlarımızdan daha dikkatli, hassas ve sağduyulu olmalarını beklemekteyiz.”

Adaletin tecellisinde yargı sisteminin ayrılmaz parçası olan avukatlara ve barolara büyük görevler düştüğünü de vurgulayan Bozdağ, “Bu yüzden hakim ve savcılar olarak kendilerine her türlü yardımı göstermek adalet hizmetinin bir gereğidir. Adliyemizdeki bir kısım fiziki imkânsızlıklara rağmen Baro temsilcilerimiz ve avukatlarımızın gösterdikleri iş birliği ve anlayış ile bir kısım sorunları çözdük ve peyderpey çözmeye de devam edeceğiz.

Anayasal temel hak ve hürriyetlerin korunmasında saat mevhumu gözetmeksizin hafta sonu dahil olmak üzere çalışan hakim ve Cumhuriyet savcılarımıza; yargı mensupları ile birlikte ağır sorumluluk altında çalışan, özverili çalışmaları ile işlemlerin zamanında ve gereği gibi yürütülmesinde emeği olan adliye personelimize: kamu düzeninin korunması, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için gecesini gündüzüne katan kolluk güçlerimize (Yine adli hizmetlerin sorunsuz ve kesintisiz bir şekilde devam etmesi için iş birliğini esirgemeyen sayın Kaymakamımız ve sayın Belediye başkanımıza) buradan takdir ve şükranlarımı sunuyorum.

Sözlerimi bağlarken, Yüce Türk Milleti adına yargı yetkisini kullanan Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız, Anayasa ve yasalar çerçevesinde demokrasi, insan hakları ve Cumhuriyetimizi koruma, millet iradesine sahip çıkma hususunda taviz vermeden kararlılıkla hareket etmeye devam edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Adaletin tesisi için fedakarca çalışan bütün hakimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza ve adalet personeline görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyor, yeni adli yılın ülkemize. milletimize, vatandaşlarımıza ve bütün yargı çalışanlarına hayırlar getirmesini temenni ediyor, saygılar sunuyorum.” şekliden konuştu.

FARUK DEMİRTAŞ…

Kürsüye daha sonra Keşan Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Demirtaş geldi.

Türk yargısının geçmişte olduğu gibi yakın zamanda da sınavlardan geçtiğini dile getiren Demirtaş, “En yakın sınav, deprem sınavıydı. Karahmanmaraş ve diğer illerimizdeki depremde yargı da sınavını vermiştir. Deprem bölgesinde meslektaşlarımız gönüllü olarak görev almış ve bu yarayı bir an önce sarmak için mücadele etmiştir.

Daha önceki süreçte de 15 Temmuz sürecinde mücadele emiştir. Buradan mücadele eden tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.”

“KEŞAN’DA 4. VE 5. ASLİ CEZA, AİLE VE 2. SULH HUKUK MAHKEMESİ AÇILDI”

Adli yıl açılışının Keşan için de hayırlı olmasını dileyen Faruk Demirtaş, “Yeni yılda; adaletin tesis edildiği, hakim ve savcıların mesafemi gözetmen çalıştığı bir yıl olacağını temenni ediyorum. 02.09.2024 tarihi itibariyle Keşan adliyemizde 4. ve 5. asli ceza mahkemelerimiz faaliyete geçmiştir. Ayrıca Aile Mahkemesi Keşan’da faaliyete geçti. 2. sulh hukuk mahkememiz de faaliyete geçti. Tüm yeni kurulan mahkemelerin de yargı camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Adli yılımız hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

BURCU ORTAÇ IRMAK…

Törende son olarak Edirne Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Keşan İlçe Temsilcisi Av. Burcu Ortaç Irmak konuşma yaptı.

Burcu Ortaç Irmak da sözlerine şöyle başladı: “Anayasamızın, hukuk devletimizin, yasalarımızın, yurttaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin – adaletin ve hukukun üstünlüğünün savunucusu, yargının kurucu unsuru olan biz avukatlar; bağımsız savunmayı serbestçe temsil ederiz. Vatandaşların kendilerini hukuki güvenlik içerisinde hissettikleri ülkeleri, diğerlerinden ayıran en temel etmen;  bağımsız ve tarafsız bir yargının varlığıdır.”

Burcu Ortaç Irmak konuşmasında şunları ifade etti: “Adalet mülkün temeli; adaletin teminatı bağımsız ve tarafsız yargı adil yargılanma hakkının teminatı ise savunma hakkı ve bağımsız avukatlık faaliyetidir. Yargı bağımsızlığının sorgulandığı, adaletin ya geç tecelli ettiği veya hiç tecelli etmediği bir adli sistemin mülkün temeli olması mümkün olmadığı gibi savunma hakkına ve avukatlık mesleğine saygı gösterilmeyen bir yargı sisteminden adil yargılanma beklenmesi de mümkün değildir.

2024-2025 Yeni Adli Yılda avukatlar olarak; Adaletin sağlanması için dürüstçe ve azimle devam eden mücadelemizde her geçen gün artan sayımız nedeni ile mesleğimizin kamu hizmeti olarak gereği gibi ifa edilebilmesi, her yurttaşın hakkının tesisinde adaletin tesisi için nitelikli bir hukuk eğitimi ile hem mesleğimizde hem de adalet hizmetlerinde niteliğin arttırılmasını istiyoruz.

Meslek alanlarımızın genişletildiği, avukata yönelik ekonomik ve fiziki şiddeti engelleyecek mali ve idari önlemlerin alındığı, gerekli düzenlemelerin yapıldığı bir yargı düzenine kavuşmak istiyoruz.

Adalete, hukuka ve hakkaniyete uygun bir savunmanın, avukatlığın yerine getirilebilmesi için; CMK Ücret tarifesinin avukatın emek ve mesaisini karşılayacak düzeyde olmasını istiyoruz. Adli yardım ödeneklerinin arttırılmasını istiyoruz. Kamu avukatlarının özlük haklarının iyileştirilmesini istiyoruz. Stajyer avukatlar için hazineden karşılanan ücret istiyoruz. Başta CMK ve adli yardım ödemelerinde olmak üzere avukatlık hizmetleri için KDV indirimi istiyoruz. Kişisel Verilerin Korunması vb. gerekçeler ile mesleki faaliyetlerimizin engellenmemesini istiyoruz.

Avukatsız bir yargılamadan söz edilemez. Bizlerden talep edilen her an adalet için hak arama özgürlüğü için, savunma için dim dik ayaktayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, hukukun üstünlüğü ve insan hakları ilkelerinden asla taviz vermeden, adaletin-hukukun ve hakkın da yanında olmaya devam edeceğiz.

Hukukun üstünlüğünün tesis edildiği, başta adil yargılanma hakkı olmak üzere hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir hukuk düzeni için; hakim ve savcı meslektaşların görevlerini ifa ederken yaşadığı zorlukların kaldırıldığı, savunma hakkına ve avukatlık mesleğine saygının gereklerinin yerine getirildiği, avukat stajyerleri ve bağlı çalışan avukatların yaşadığı ekonomik zorlukların geride kaldığı; adliye çalışanlarının özlük haklarındaki sorunların giderildiği, adliyelerdeki fiziki koşullardaki eksikliklerin tamamlandığı, yurttaşlarımızın adaletin eşit, en hızlı ve en adil şekilde tecelli edeceğine olan inancının perçinlendiği, aynı adliyede çalışan biz avukatlar ile hakimlerimiz-savcı meslektaşlarımız ile aynı çatı altında çalışan tüm yargı mensuplarının uyum içerisinde ve işbirliği ile görevlerini ifa ettiği adaletli, huzurlu ve sağlıklı bir adli yıl geçirmeyi dilerim.”

https://www.kesaninnesesi.com/wp-content/uploads/2024/07/demirci-kereste.jpg

 

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ