Reklam
Reklam

KEMİK: “FEDAKÂRLIK VE SEVGİ GEREKTİREN ZOR BİR GÖREVDİR”

KEMİK: “FEDAKÂRLIK VE SEVGİ GEREKTİREN ZOR BİR GÖREVDİR”
  • 19.10.2024
Reklam

19 Ekim Muhtarlar Günü, ülke genelinde olduğu gibi Keşan’da da düzenlenen programla kutlandı.

19 Ekim 2024 Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saat 10.00’da, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Çelebi Köyü Muhtarı Ayşe Sever’in sunduğu programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı ve Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik yaptı.

“FEDAKÂRLIK VE SEVGİ GEREKTİREN ZOR BİR GÖREVDİR”

Kutlama programına katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kemik, “19 Ekim Muhtarlar Günü bizler için bir kıvanç günüdür. Bizlere bu günü 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü ilan eden özel kılan Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, bakanlarımıza ve meclisimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın teveccühüne mazhar olan muhtarlarımız, bizzat yaşadıkları köy veya mahallelerindeki sorunları tespit ederek, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini belirleyerek ilgili makamlara aktarma ve takibini yapmaktadırlar. Devletin, vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaşa en yakın idari birimi olan muhtarlarımız, mahallelerimizin ve köylerimizin gelişimi ve değişimi konusunda işbirliği ve çözüm sürecine ortaklık ederek kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde halkımıza ulaştırılmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil eden muhtarlık, fedakârlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir.” dedi.

“DOĞRUYA TEŞEKKÜR EDERİZ, EKSİĞİ ŞİKAYET EDERİZ”

Muhtarların büyük bir camiayı oluşturduğunun altını çizen Abdullah Kemik, şöyle devam etti: “Büyük bir camia olan muhtarlar, taşıdıkları sorumluluk içinde özverisini ortaya koymaktadır. Yürütülen yerel ve genel hizmetlerin yapılması halkın sözcüsü olarak halkın talep ve beklentilerini tüm mülki amirlerle ve ilgili yetkililere iletilmesine bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada büyük bir hassasiyetle devam edeceğiz. Bizim için asıl olan vatandaşımıza hizmettir. Devletimizin bizlere verdiği değeri, bizlerde halkımızın hizmetine sunarak, onların yanında olarak ve onların hizmetine koşarak göstermemiz gerekiyor. Aldığımız parayı hak etmemiz gerekiyor. Mahallemize, köyümüze en güzel beraberlik hizmeti yapmalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde el birliği ile yarınlarımızı daha yaşanır duruma getirmeliyiz. Unutulmamalı ki muhtarlığın en büyük özelliği, teşekkür ile şikayet arasında bir kurum olmasıdır. Doğruya teşekkür ederiz, eksiği şikayet ederiz mantığıdır. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal etmiş muhtarlarımızı rahmetle anıyorum ve bu görevi yapan ve yapmakta olan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Abdullah Kemik‘in konuşmasının ardından, Ahmet Yenice Ortaokulu öğrencisi Metehan Önal ve Yekta Baydar Ortaokulu Işınsu Şen, şiir okudu.

Öğrencilere, muhtarlar tarafından hediyeleri takdim edildi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından sona eren programa; Edirne İl Genel Meclisi üyeleri, siyasi partilerin ve STK’ların başkan ve temsilcileri, Keşan merkez ve belde mahalle muhtarları ile köy muhtarları ve bazı daire amirleri katıldı.

Buradaki programın ardından Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar makamında ziyaret edildi.

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ