Reklam
Reklam

ÇAKIR: “BEBEK ÖLÜMLERİ SKANDALI İKTİDARIN YOZLAŞMIŞ SAĞLIK POLİTİKALARININ BİR SONUCUDUR”

ÇAKIR: “BEBEK ÖLÜMLERİ SKANDALI İKTİDARIN YOZLAŞMIŞ SAĞLIK POLİTİKALARININ BİR SONUCUDUR”
  • 21.10.2024
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, AKP iktidarının sağlık sistemindeki yozlaşmayı eleştirerek, organize bir suç çetesinin SGK’yı bebek ölümleri üzerinden dolandırmasını ve bu skandalda Sağlık Bakanlığı’nın sorumluluğunu üstlenmemesini sert bir dille eleştirdi. İlçe Başkanı Çakır, Sağlık Bakanı’nın istifa etmesi gerektiğini ve bu dehşet verici olayın üzerine kararlılıkla gidilmesi çağrısında bulundu.

İlçe Başkanı Çakır, “Genel Başkanımız sayın Özgür Özel, yenidoğan bebek ölümlerine ilişkin yaşanan vahim olayları incelemek ve araştırmak amacıyla Genel Başkan Yardımcılarımız Zeliha Aksaz Şahbaz ve Gamze Taşcıer ile milletvekillerimiz Aylin Yaman, Kayıhan Pala, Gamze Akkuş İlgezdi, Turan Taşkın Özer, Murat Çan ve Ali Karaoba‘dan oluşan bir heyet görevlendirmiştir. Heyetimiz çalışmalarına ivedilikle başlamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaşanan bu vahim olayların araştırılması ve sorumluların adalete teslim edilmesi konusunda hassasiyetle yaklaşmaktayız.” dedi.

SKANDALIN ARDINDAKİ BÜYÜK SORUMLULUK
AK Parti iktidarının yaşattığı skandalların sonunun gelmediğini hatırlatan İlçe Başkanı Çakır, eleştirilerine şu ifadelerle başladı: “Gün geçmiyor ki AKP iktidarında bir skandal yaşamayalım. Yıllardır haykırdığımız sağlık sistemimizdeki kokuşmuşluk, yüreğimizi dağlayan yeni doğan bebeklerin organize bir suç çetesi tarafından öldürülmesiyle iyice gün yüzüne çıkmıştır. Cumhuriyet tarihinin en büyük skandallarından birini yaşıyoruz ama hiçbir yetkili çıkıp da sorumluluğu üstlenmiyor.”

SGK ÜZERİNDEN YAPILAN DOLANDIRICILIK VE İKTİDARIN SORUMLULUĞU
Bebek ölümleri üzerinden SGK’nın bir çete tarafından dolandırılmasının ülkede infiale yol açtığını kaydeden İlçe Başkanı Çakır, eleştirilerine şöyle devam etti: SGK’yı bebek ölümleri üzerinden dolandıran bir çete tüm ülkede infiale yol açtı. Bu vahametin sorumlusu Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, SGK ve ilgili kurumların ağır ihmali yanında iktidarın sağlığı ticarileştiren, siyasi ve insani yozlaşmayı sıradanlaştıran politikalarıdır! Özel hastanelerin yeni doğan bebek yoğun bakım ünitelerinde bebek ölümleri üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nu dolandırıp, bebeklerin ailelerini istismar eden suç örgütünün yıllardır faaliyet göstermesi dehşet vericidir.”

SUÇ ÖRGÜTÜNDE KAMU GÖREVLİLERİ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YERİ
yeni doğan bebeklerin bile haksız kazanç kapısına dönüşmesine zemin yaratıldığını belirten İlçe Başkanı Çakır, “Suç organizasyonunda doktorların, hemşirelerin, özel hastane patronlarının ve bazı kamu görevlilerinin yer alması, organizasyonun yaygınlığını ve korunduğunu ortaya koyuyor. İktidarın şehir hastanelerini ticarileştirme politikaları, yeni doğan bebeklerin bile haksız kazanç kapısına dönüşmesine zemin yaratmıştır. Çetenin faaliyet gösterdiği dönemde İstanbul İl Sağlık Müdürü olan Sağlık Bakanı hiçbir sorumluluk üstlenmediği gibi istifayı düşünmüyor. İçişleri Bakanı, bir baba olarak acı duyduğunu söylemekle yetiniyor.” şeklinde eleştirilerini sürdürdü.

ÖZEL HASTANELER VE KAMU HASTANELERİNİN DURUMU
Kamu sağlık kurumlarının yetersizliği gerekçesiyle SGK’nın özel hastanelerle anlaşmasına hız verildiğini ifade eden İlçe Başkanı Çakır,Kamu sağlık kurumlarının yetersizliği gerekçesiyle SGK’nın özel hastanelerle anlaşmasına hız verilirken, kamu hastaneleri kapatılıp şehir hastanelerine devredilmiştir. Bu süreçte, özel hastanelerdeki yeni doğan yoğun bakım yatak sayısının devlet hastanelerinin iki katı olması, bebeklerin SGK parasıyla özel hastanelere sevk edilmesini kazanç kapısı hâline getirmiştir. Bu yüzden yeni doğan bebeklerin SGK parasıyla özel hastanelere sevki suç çetelerinin ciddi kazanç kapısı. CİMER’e bir yıl önce yapılan şikayete rağmen neredeyse bir yılı aşkın süredir varlığı bilinen bu çetenin faaliyetine devam ettiği, onlarca yoğun bakım bebeğinin tedavi bahanesiyle ya da ölümü üzerinden çok ciddi kazançlar elde edildiği, SGK’nın dolandırıldığı ve insan sağlığı üzerinden elde edilen kara paranın paylaşıldığı anlaşılıyor.” dedi.

ÇETENİN TEHDİTLERİ VE YARGININ ZOR DURUMU
Devletin şirket gibi yönetilmesi ile bu noktaya gelindiğini kaydeden İlçe Başkanı Çakır, eleştirilerine şu şekilde devam etti: “Çete üyelerinin soruşturma sırasında savcıyı makamında ölümle tehdit etmesi, aileleri üzerinden şantaj yapması, iktidarın yıllardır sürdürdüğü cezasızlık politikalarının suç örgütlerini cesaretlendirmesinin sonucudur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘devleti şirket gibi yönetme’ politikasıyla Sağlık Bakanlığı’na atadığı kişilerin özel hastanelerinin olması tesadüf değil, bilinçli bir tercihtir. Yeni doğan bebekler üzerinden SGK’yı dolandıran organize şebekeyle bazı eski bakanların sahibi olduğu hastanelerin de bağlantılı olması, Sağlık Bakanlığının, SGK’nın denetim ve görev ihmalinin, bu sürece göz yumulduğunun, aylarca görmezden gelindiğinin göstergesidir.”

SAĞLIK BAKANI DERHAL İSTİFA ETMELİ
İlçe Başkanı Çakır, Sağlık Bakanı’nın bu süreçte büyük sorumluluğu bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu skandal karşısında Sağlık Bakanı istifa etmelidir” çağrısında bulunarak eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Şu anki Sağlık Bakanı, olayların yaşandığı dönemde İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapmaktaydı. Bebek ölümleri ve SGK’yı dolandıran çete faaliyetleri devam ederken, kendisi bu sorunlarla ilgilenmek yerine tarikatlara kadro ayarlamakla meşguldü. İlaç sıkıntısı yaratmakla, vatandaşı inim inim inletmekle meşguldü.  Bu konuda kendisinin sorumluluğu bulunmaktadır. Kendi sorumlu bulunduğu dönemde eğer bizim hastanelerimizde bebekler ölüyorsa, böyle bir çete marifetiyle ölümlerine sebep oluyorsa biz Sayın Sağlık Bakanına nasıl tüm ülkenin sağlık güvenliğini emanet edebiliriz? Kendisinin bu işte çok büyük sorumluluğu vardır ve bunun sonucunda da böyle bir sorumluluğu taşımaya uygun değildir, tüm ülkenin sağlık güvenliğini taşımaya uygun değildir ve bir an önce de istifa etmesi gerekir böyle bir skandal karşısında. Bu kabul edilebilir bir durum değildir.”

SUÇ ÖRGÜTÜNE KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI
CHP Keşan İlçe Başkanı Çakır, bebek ölümleri üzerinden kazanç sağlayan suç örgütünün yargı önünde hesap vermesi gerektiğini vurgulayarak eleştirilerini şu ifadelerle tamamladı: “Sağlık sisteminin açıklarından yararlanarak çıkar sağlamak için kurdukları sistem ile yeni doğan bebeklerin sağlığını hiçe sayan, ölümlerine neden olan, savcıları dahi tehdit edebilen gözü dönmüş cani bir çeteyle karşı karşıyayız. Bu soruşturma nereye kadar gidiyorsa gitmeli, kime uzanıyorsa uzanmalı, para uğruna gözünü kan bürümüş bu alçakların canına okunmalıdır.”

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ