Reklam
Reklam

BİR KEPİRTEPELİ DAHA ARAMIZDAN AYRILDI

BİR KEPİRTEPELİ DAHA ARAMIZDAN AYRILDI
  • 23.10.2024
Reklam

Keşan’da eğitim camiasında 33 yıl hizmet veren 88 yaşındaki Salih Tosun hayatını kaybetti.

1951 Köy Enstitüsü girişli, Kepirtepe Öğretmen Okulu mezunu olan Tosun, meslek hayatına Enez’in Yenice köyünde öğretmen ve okul müdürü olarak başladı.

1969 yılında Keşan’a tayini çıkan Salih Tosun, Kurtuluş İlkokulunda müdür, şimdiki adı Ahmet Yenice o zamanlar ki adı Zafer İlkokulunun giriş katındaki odasında da İlköğretim Müdürü olarak görevini yürüttü. Keşan’ın ilk İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Tosun, bu görevinden emekli olduktan sonra da lisans tamamlama eğitimi yaptı 2 yıl daha öğretmen olarak çalıştıktan sonra yeniden emekliye ayrıldı.

Salih Tosun, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü de yaparken, ortaokul ve liselerde müzik öğretmenliği görevini de yürüttü.

Salih Tosun’un ayrıca 6 derlemesi bulunurken, ‘Kalaycılar’ türküsü TRT repertuarına girdi.

Salih Tosun; Çamlıca köyü halkından, merhume Ayşe ve merhum Abidin Tosun’un oğulları, merhume Feriha Tosun’un eşi, sitemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve gazeteci Neşe Tosun, Ayşe Özkaya ve Özcan Tosun’un babaları, merhum Ali Tosun ve Recep Tosun’un ağabeyleri, Arda Tosun, Tolga Tosun, Fatmanur Baycan ve Merve Deniz Arslan‘ın dedeleri idi.

Salih Tosun, yarın (28 Ekim 2024 Pazartesi) öğle vakti Sarayavlular Cami’nde kılınacak cenaze namazının ardından Enez Yolu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Merhuma Allah’tan rahmet; ailesi ile yakınlarına, sabır ve başsağlığı dileriz.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ