Reklam
Reklam

HASTANEDE YATAN HASTALAR, HASTA HAKLARI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

HASTANEDE YATAN HASTALAR, HASTA HAKLARI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
  • 26.10.2024
Reklam

Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Vural, ‘26 Ekim Hasta Hakları Günü’ nedeniyle açıklama yaptı. Vural açıklamasında, Hasta Hakları Yönetmeliği hakkında da bilgi verdi.

Opr. Dr. Vural, “Hasta Hakları, sağlık hizmeti alanında yapılacak insan hak ve değerlerine yakışır bir şekilde hizmet görmesini, hastanın saygınlığının korunması, teşhis ve tedavinin her aşamasında hastanın aktif katılımı sağlanarak, hastaların kaliteli sağlık hizmeti almasını, sağlık hizmetleri sırasında haklarının korunmasını ve sağlık hizmetlerini güçlenmesini sağlayan ilkelerdir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Hasta Hakları Yönetmeliği ile güvence altına alınan bu hakların; Hizmetten genel olarak faydalanma hakkı, bilgilendirme hakkı, mahremiyet ve gizlilik hakkı, tedaviyi durdurma ve reddetme hakkı, güvenli ortamda hizmet alma hakkı, sağlık kuruluşunu ve personelini, seçme ve değiştirme hakkı, saygınlık görme hakkı, dini vecibelerini yerine getirme hakkı, ziyaret ve refakat hakkı, şikâyet /görüş ve öneri bildirme hakkı olduğunu vurgulayan Recep Vural, şöyle devam etti: “Hasta hakları; sağlık çalışanlarının bakış açısından önemli bir çerçeve sunar ve hasta ile sağlık personeli arasında karşılıklı saygı, güven ve anlayışa dayalı bir ilişki kurmasını sağlar. Sağlık çalışanlarının, hasta haklarına saygı gösterirken, aynı zamanda kendi haklarının korunması ve dengeli bir hizmet sunma sorumlulukları bulunuyor. Bu özel gün kapsamında hastanemiz bünyesinde hasta hakları konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla yatan veya ayaktan tedavi olan hastaların ve yakınlarının hasta hakları ve hasta sorumlulukları hakkında bilgi edinmelerinin sağlamak için ziyaret edip; sağlık çalışanlarına hasta haklarını koruma ve savunma ile ilgili eğitimler vermekteyiz. Hasta hakları uygulamaları ile hastalar ve sağlık çalışanlarımız arasındaki iletişimi güçlendirip, verimli ve kaliteli hizmet verilmesi desteklemekteyiz. Bu vesileyle personellerimize üstün gayretlerinden dolayı teşekkür eder, hastalarımızın 26 Ekim Dünya Hasta Hakları Günü’nü kutlarız.” diye konuştu.

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ