Reklam
Reklam

MİLLETVEKİLLERİNE BÖLGE SORUNLARI AKTARILDI

MİLLETVEKİLLERİNE BÖLGE SORUNLARI AKTARILDI
  • 24.04.2025
Reklam

Keşan, Enez ve İpsala’daki oda, borsa ve esnaf odalarının başkan ile yöneticilerinin yer aldığı heyet, Ankara’da, Edirne milletvekilleri Dr. Fatma AksalAhmet Baran Yazgan ve Prof. Dr. Mehmet Akalın’ı ziyaret etti.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, İpsala TB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Sezer, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, Keşan Tuhafiye ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hasan Kocaman, Keşan Lokantacılar ve Kahveciler Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Keşan Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı Mustafa Çakır, Keşan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mutlu Gezer, Keşan Dülgerler İnşaat Sanat Elektrik Tesisatçıları Odası Başkanı Ertuğrul İlman, İpsala Esnaf Odası Başkanı İlhan Daldıran ve Enez Esnaf Odası Başkanı Hakkı Can, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giderek AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan ve İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın ile görüşdü.

Ziyaretle ilgili yapılan bilgilendirmede şunlar ifade edildi: “Ziyaret kapsamında; bölgemizde yaşanılan imar sorunları, tarım, KOBİ’ler, esnaf ve yeni girişimci kadın/gençlerin finansmana hızlı, uygun maliyetli ve eşit erişimi, firmalarımız için SGK ve vergi borçlarının yapılandırılması, Keşan-Enez karayolu ve alternatif bağlantı yolları, Hamzadere Sulama Projesi’nin durumu, tarımsal sorunlar (zirai don, toplulaştırma, sulama), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yönetmelik kapsamında, yapı kayıt belgesine sahip konutların kısa dönem kiralanabilmesinin sağlanması, köyden kente göçün engellenmesi ve hayvancılık sektörünün desteklenmesi, küçük sanayi sitelerinin kurulmasının hızlandırılması, hal, perakende ve esnafa yönelik enerji maliyetleri, Hamzadere bölgesinin sağlık ve eğitim alanlarındaki ihtiyaçları hakkında istişarelerde bulunduk. Bu konulara ilişkin olarak bölgemiz adına desteklerini talep ettik.” 

Oda ve borsa başkanları kendilerini ağırlayan milletvekillerine teşekkür etti.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ