Reklam
Reklam

KEŞAN BELEDİYESİ’NİN 2.4 MİLYON TL’LİK İSTİHDAM VE TURİZM PROJELERİ İMZALANDI

KEŞAN BELEDİYESİ’NİN 2.4 MİLYON TL’LİK İSTİHDAM VE TURİZM PROJELERİ İMZALANDI
  • 30.10.2020
Reklam

Keşan ve bölgesinin gelişimi için büyük çaba sarfeden Keşan Belediyesinin, Trakya Kalkınma Ajansı’na hazırladığı ve kabul edilen 2 önemli projesinin imza töreni, bugün Trakya Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirildi.

Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Özel İdare Müdürü Bülent Sorut, Keşan Belediyesi Strateji Geliştirme Birimi Sorumlusu Aytaç Onur Akay’ın katıldığı imza törenleri, saat 10.00’da başladı.

Projelerin imza töreninde Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de yer aldı.

PROJE1 : YILBOYU ÜRETİM VE İSTİHDAM İLE OKULA GİDEN MUTLU ÇOCUKLAR PROJESİ

Keşan Belediyesinin proje ortağı Keşan TSO ve proje iştirakçisi Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile hazırladığı proje hakkında bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan ve bölgemiz için çok güzel ve anlamlı bir projeyi daha hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Trakya Kalkınma Ajansı’na hazırladığımız ve kabul edilen ‘Yıl boyu Üretim ve İstihdam ile Okula Giden Mutlu Çocuklar’ projemizin imzalarını attık.

Projemizle 2020 SOGEP Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programına istinaden; öncelikle bamya üretimi yapan dezavantajlı aileleri kalkındırmak, mevsimlik işçi olarak evlerini bırakmalarını önlemek ve bu sayede ilkokul çağındaki çocuklarının eğitimlerinin aksamasına engel olmak, onları üretim kooperatifi çatısında toplayarak yıl boyu istihdam sağlamayı, şehir, bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Toplam 2.259.194 TL’lik projemizin, 1.700.000 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı’ndan hibe destek olarak sağlanacak.

Projemizin süresi başlangıcından itibaren 18 ay. Proje ortağımız Keşan TSO ve Proje İştirakçimiz Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne destekleri için teşekkür ediyoruz. Projemiz kapsamında İzzetiye Mahallemizde kurulacak üretim kooperatifi üyesi 300 aile için 6240 metrekarelik kapalı alana sahip sera oluşturacağız.

Oluşturacağımız bu seralarda bölgemizde yaşayan ve ekonomik durumu iyi olmayan ailelerimiz kooperatif vasıtasıyla çalışmış olacak. Bu projemizle bölgemizde mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerimiz evlerinde kalacak, başka şehir ve bölgelere göç etmek zorunda kalmayacak ve ilkokul düzeyinde çocukları da eğitimlerine ailelerinden ayrılmadan yine bölgelerinde devam edebilecek. Bölgemizin gelişimi için üretim devam etmeli ancak çocuklarımız da okullarından ayrı asla kalmamalı.

Bizler çocuklarımızın geleceğini her şeyden daha çok önemsiyoruz. Çocuklarımız için her şeye değer.” dedi.

PROJE 2: İBRİCE LİMANININ TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRMAK İÇİN FİZİBİLİTE DESTEK PROJESİ

 Keşan Belediyesinin Keşan Kaymakamlığına bağlı Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği işbirliğinde hayata geçirdiği İbrice Limanının Turizm Potansiyelinin Artırılması Fizibilite çalışması projesinin de imza töreni de bugün Trakya Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirildi.

Bu proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Projemizi Trakya Kalkınma Ajansımızda Keşan Kaymakamımız Cemalettin Yılmaz‘la birlikte imzaladık. Keşan Belediyesi olarak Fizibilite Desteği Projemizi Keşan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile birlikte yapıyoruz.

135 bin TL’lik fizibilite desteği için Trakya Kalkınma Ajansı’na ve Genel Sekreterimiz Mahmut Şahin‘e ve işbirliği yaptığımız kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.”

İbrice Limanı’nın Saros Körfezi’nin kuzey kısmında bulunan ve ülkemizde karadan direkt olarak dalış yapılabilen ender noktalardan biri ve bölgemizdeki tek nokta olduğunu belirten Helvacıoğlu, şunları ifade etti: “Dünyanın şu anda ki en büyük uçak batığı bölgemizde. Ayrıca tarihi yapay resif alanımızda dalış severler için çekici bir etkiye sahip. Uzun yıllardır başta İstanbul olmak üzere çok sayıda deniz ve dalış tutkununun da uğrak yeridir.

Her yıl ortalama 80 bin 100 bin kişi buraya gelerek deniz ve dalış özlemini gidermektedir. Ancak gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin rahatlıkla giyinip soyunabileceği bir yapı, duş ve tuvalet ihtiyaçlarını giderecek bir yapı, yeme-içme ve barınma-konaklamalarını gerçekleştirebilecekleri bir yapı bulunmamaktadır. Bu nedenle gelen misafirlerimizden ekonomik, sosyal, spor faaliyetleri konularından hemen hemen hiç faydalanılamamaktadır.

Keşan Belediyesi olarak, İbrice Limanının sol üst kısmında kalan Gökçetepe Orman Yangın yolunun da girişi ile bir kısmını içerisine alan 164.870,112 m2’lik alanın Orman Genel Müdürlüğünden A tipi Mesire Yeri olarak tahsisi için başvurularımızı gerçekleştirdik. 

Tahsisi istenen alana Seyir Terası, Kameriyeler, 30 adet Barbekü, 30 adet Bungalov tipi ev, Çadır kamp alanı, Karavan kamp alanı, Otopark, Duş-Tuvalet kabinleri, Kafe-Restaurant tesislerinden oluşan bir proje yapmayı planlıyoruz.

Projemiz sayesinde hem dalış turizmini 3-4 aylık sezondan 12 aya yaymayı, istihdam, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı ve katma değer yaratmayı amaçlıyoruz.”

Helvacıoğlu, her iki projenin de Kasım ayı içerisinde başlayacağını ifade etti ve proje ortağı, iştirakçisi ve destek veren tüm kurumlar ile projelerin hazırlanmasında emeği geçen personeller ile projeleri onaylayan Trakya Kalkınma Ajansı ve Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e, Keşan ve bölge adına teşekkürlerini iletti.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ