Reklam
Reklam

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE, NE MUTLU DEMOKRATİK SOL PARTİ’LİYİM DİYENE!”

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE, NE MUTLU DEMOKRATİK SOL PARTİ’LİYİM DİYENE!”
  • 14.11.2020
Reklam

Demokratik Sol Parti (DSP)’nin 35. kuruluş yıldönümü, bugün düzenlenen program ile kutlandı.

DSP Keşan İlçe Teşkilatı tarafından hazırlanan program, saat 14.00’de, parti binasında başladı.

Programa; DSP Keşan İlçe Başkanı Taner Karatepe ile bazı Yönetim Kurulu üyeleri ve DSP Keşan İlçe eski başkanları ve partililer katıldı.

Programda konuşan İlçe Başkanı Karatepe, şunları ifade etti: “35 yıl öncesi koşullarının Türkiye’yi getirdiği noktada Bülent Ecevit, Demokratik Sol Parti’yi kurma kararı almıştır. 12 Eylül darbecilerinin uyguladığı siyasi yasaklar olmasına rağmen onların icazetine ihtiyaç duymadan, tamamen halkın gerçek temsilcileriyle 35 yıl öncesi bugün kuruldu DSP.

Esasen bugün, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlığa, demokratik, laik, sosyal hukuk devletine olan inancının tüm dünyaya haykırıldığı gündür.

Kurulduğu günden bu yana hedefi, Türk ulusunu ve Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya devletleri ve milletleri arasında en üst noktaya taşımak olan Demokratik Sol Parti, bu inancı ve ideali doğrultusunda üç kez devleti yönetmiş ve halkın çıkarları doğrultusunda görev yapmıştır.

Mevcut parlamentoda yer almıyor olsa da bugün aynı duygu ve inançta çalışmalarını sürdürmektedir.

Ülkemizin vatanı ve milleti ile bütün olarak sosyal refahı ve çağdaş medeniyetler seviyesine erişmesi yolunda Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup geliştirilerek daha ileri seviyelere çıkarılması vazgeçilmez ülkümüzdür.

Demokratik Solcular, Ecevit felsefesinin yılmaz savunucuları, Atatürk ilkelerinin ve devrimlerinin bekçisi olan bizler, yaşamımız elverdiği sürece gelecek nesillerimize bu inancımızı aktaracak ve Demokratik Sol Parti’nin Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ayakta kalması için çalışacağımıza ve DSP’yi yeniden yerel yönetimlere ve Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacağımıza söz veriyoruz.

Partimizin kuruluş yıldönümünü kutlarken, kurucumu ve kuramcımız Bülent Ecevit’i bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Vatanın birliği ve bütünlüğü için yaşamını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet; gazilerimize sağlıklı yaşam diliyorum.

Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu Demokratik Sol Partiliyim diyene!”

Program, partililerin kendi arasındaki sohbeti ile sürdü.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ