“KEŞAN BELEDİYESİ DEMİŞ”
Keşan Kent Konseyi bileşenleri ve Yeni Mahalle vatandaşları, Belkoop karşısında bulunan eski taş ocağının yeniden faaliyete geçirilmesiyle ilgili toplantı düzenledi.
Keşan’da daha önce açılan ancak şehre yakınlığı gibi bazı olumsuzlukları nedeniyle kapatılan ve ÇED kararı gerekmezsizin yeniden faaliyete geçirilen taş ocağına tepkiler sürüyor.
Taş ocağının yerleşim yerine çok yakın bir noktada olması nedeniyle çevresel sorunlar yaratacağını değerlendiren Keşan Kent Konseyi, halka çağrıda bulunarak toplantı talep etmişti.
Keşan Kent Konseyi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, Keşan Belediyesi’nin kendisine görüş sorulduğu ve aynı gün içerisinde ‘olumlu’ dönüş yaptığını vurguladı. Karagöz, “Yangından mal kaçırılır gibi aynı gün cevap verilmesi bizi üzdü.” dedi
Halkın yanı sıra 96 kuruma toplu mesajlar olarak çağrıda bulunduklarını ifade eden Karagöz, yürütmeyi durdurma davası açmak için 1 ay zamanları olduğunu söyledi.
“AMACIMIZ BU HUKUKSUZLUĞUN ORTADAN KALDIRILMASIDIR”
Hasan Karagöz, “Bugün ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz, amacımız bu hukuksuzluğun ortadan kaldırılmasıdır; çünkü taş alınmak istenen alan daha öncelerde şehir merkezinde kaldığından dolayı izin ve ruhsatlarının iptal edildiği taş ocağıdır. İlgili kurumlara haber verilmiş ve orası kapatılmıştır. İçinde kaldığı şehre zarar verdiği için devlet tarafından iptal edilmiş bir yerin, şimdi böyle bir şey yaşanmamış gibi yeniden faaliyete geçirilmesi, ruhsat ve izin verilmesi anlaşılır bir şey değildir. Valilik kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için gerekli her türlü çalışmalar yapılacaktır. Davacı olmak isteyenler davacı olacak ve her türlü takibi yapılacaktır.” diye konuştu.
“KEŞAN BELEDİYESİ’NİN GÖRÜŞÜ ‘OLUMLU’ OLMUŞ”
Açıklamasının devamında bahse konu taş kırma eylemleri için Keşan Belediyesi’nin bölge halkına danışmadan, kendisine sorulan görüşe aynı gün cevap verdiğini vurgulayan Keşan Kent Konseyi Başkanı Karagöz, şunları konuştu: “Bu duyuru Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün sitesinde 2 Mart’a yayınlandı. 2 Mart’ta Keşan Belediyesi’ne görüş soruldu, aynı gün de Keşan Belediyesi cevap verdi. 3 Mart’ta ise Edirne Valiliği <ÇED gerekli değildir> kararını yayınladı. Keşan Belediyesi’ne sorulan görüşe, belediye sayın belediye başkanımız <Konuyla ilgili olarak uygulama yapılmasında, kurumumuzca sakınca bulunmamaktadır> diye cevap verdi. Yani mahalle sakinlerinin görüşleri alınmadan, daha önceden yaşanmış olanlar değerlendirilmeden ve 180 kadar sayfası olan proje tanıtım dosyası incelenmeden, hatta mecliste görüşülmesi gerekirken yapılmadan böyle bir cevap verilmesi.”
Toplantıdan çıkacak sonuçlar üzerinden değerlendirme yapacaklarını ve mücadele için bir komisyon kurulacağını dile getiren Hasan Karagöz, “Bu işin öznesi mahalle halkıdır, kadın, erkek çocuk demeden toplu bir şekilde mücadele verilmelidir diye düşünüyoruz.” dedi.