Reklam
Reklam

2 EKİP 20 GÜNLÜK PERİYOTLARLA LARVA İLACI UYGULAMASI YAPTI

2 EKİP 20 GÜNLÜK PERİYOTLARLA LARVA İLACI UYGULAMASI YAPTI
  • 15.08.2019
Reklam

Keşan Belediyesi İşleri Müdürü veteriner hekimi Mahmut Yıldırır, 2019 yılı başından bu yana yürüttükleri vektör mücadelesi ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce ilçe sınırları ve mücavir alanların (Erikli, Yayla, Danişment, Mecidiye sahili) etrafını 5 km’lik daire şeklinde içine alarak, hava sıcaklığının uygun olduğu zamanlarda ilaçladıklarını bildiren Yıldırır, “İlaçlamalarımız bu yıl 6 Şubat 2019 tarihinde başlamıştır. Yaklaşık 600 hektar alanda 2 ekip ile ortalama 20 günlük periyotlarla sivrisineğin üreme alanlarına larva ilacı uygulaması yapıyoruz. Bu yöntem insan sağlığı açısından da en iyi, en etkin ve en ekonomik yöntemdir.  Müdürlüğümüzce, vektör mücadelesi hava sıcaklığı ve şartlarına göre devam etmektedir. Havaların soğumasıyla kapalı alan mücadelesi daha çok yapılmaktadır. Özellikle kemirgenlere karşı Rodentisit ile kanalizasyonlar başta olmak üzere mücadeleye yıl boyunca devam etmekteyiz.” dedi.

2019 yılında Haziran’ın 15’inden sonra ULV araç üstü ilaçlama ile Yayla Sahili-Danişment Sahili, Erikli Sahili- Mecidiye Sahili, Keşan Paşayiğit Mahallesi, Keşan – İzzetiye Mahallesi periyotları olmak üzere toplam 30 kez ULV ilaçlama yaptıklarını belirten Mahmut Yıldırır, 2019 yılında birimlerine ulaşan 104 kişinin şikayetine de müdahale ettiklerini bildirdi.

Karasinek mücadelesinde ise Adres Kayıt Sistemi İle tespit edilmiş olan 391 adet ağıl ve ahırın ilaçlamalarını yaptıklarına vurgulayan Yıldırır, “Ruhsatsız ve kayıtsız ağıl ve ahırlara izin verilmemelidir. Ayrıca hayvan pislikleri ve gübrelerin günlük olarak uzaklaştırılması sağlanmalıdır. Karasinek için de çöp alanları, pazaryerleri, gübrelik alanlar ve rögarlar sistemli olarak ilaçlanır. Karasinek sorununun önüne geçebilmek için, çöp poşetlerimizin ağzı bağlı olarak atılması, çöp bidonları ve konteynerlerimizin kapaklarının sürekli olarak kapalı tutulması, yanlarına, açığa çöp bırakılmaması, çöp konteynerlerinin ortalama 20 günde bir düzenli yıkanarak dezenfekte edilmesi, hayvan pisliklerinin yaşam alanlarından uzaklaştırılması, bahçelerdeki çürümüş meyvelerin düzenli temizlenmesi gibi önlemlerin alınması karasinek sorununun çözülmesine büyük katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ