2’Sİ ÇETE ÜYESİ VE 1’İ DE ADAM ÖLDÜRME SUÇUNDAN ARANAN 3 ŞAHIS YAKALANDI

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları takip sonrası, İpsala’ya bağlı Yenikarpuzlu beldesinde ‘Daltonlar Çetesi’ne üye 2 şüpheliyi yakaladı. Ekipler aynı zamanda çete üyeleriyle birlikte adam öldürme suçundan aranan 1 kişiyi de ele geçirdi.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları takipli çalışmalar çerçevesinde İpsala İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş timleri tarafından Yenikarpuzlu beldesinde aranan şüphelilerin yakalanmasına yönelik kolluk kuvvetleri devriyesi esnasında haklarında, “Dalton Çetesi” suç örgütüne mensup 2 şüpheli ile birlikte 1 kişi yasadışı yollardan Yunanistan’a kaçmaya çalışırken, devriye ekipleri tarafından yakalandı.
Yakalanan şüphelilerden V.Y, 22 Ocak 2025 tarihinde İstanbul Bahçelievler semtinde motosikletli bir şahsa yönelik silahlı saldırı ile kasten öldürme olayının firarisi olarak aranması olduğu kaydedildi.
Diğer 2 şüphelinin de suç işlemek amacı ile örgüt kurma suçundan ‘Daltonlar Suç Örgütü Çetesi’nde uyuşturucu, uyarıcı madde ticareti yapma ile sağlama suçlarından aranan S.U. ve B.Y. isimli şüpheliler olduğu tespit edildi.
Yakalanan şüpheliler sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna sevk edildi.
