DEĞİŞİM
Kurbağanın dünyası yaşadığı kuyunun ağzındaki gökyüzü kadardır. Ve bu boyut kurbağa değişime direndiği sürece değişmez. Ama değişmeyen tek şey değişimdir. İnsanlar değişimin yarattığı seçeneklerle yaşamlarını durağanlıktan, tekdüzelikten kurtarırlar. Yaşamdaki
deneyimlemelerimiz düşüncelerimizi yönlendirir. Neyi düşünürsek onu yaşarız. Yanlış başlangıçlar doğru sona götürmez. Seçimlerimiz düşünce-duygu-davranış dengesini bozduğunda uğradığımız yıkımlar kaçınılmaz olur.
Kişisel Gelişim Kitapları
Ülkemizdeki mutsuz insan sayısını azımsanmayacak oranlarda açıklıyor anketörler. Gençlerin büyük bir bölümü yurt dışına gitme hayalleri kuruyor. Ülke gerçekleri toplumun uyuşturulmuş olması yüzünden, sistem tarafından ne denli manipüle edilse de şu bir gerçek; ülkemizde yirmi yıl önce insanlar daha mutluydu.
Günümüzde kişisel gelişim yayınları rafları doldururken, hatırı sayılır derecede okurun ilgisini çekiyor. Hastanelerde psikiyatr ve psikoloji poliklinikleri de yoğunluk yaşamaya başladı. Bir açıklamaya göre antidepresan ilaçları kullanımı da gözle görülür şekilde arttığı söyleniyor. İnsanlar hayata tutunmakta zorlanıyor. Bu yüzden hoşgörüsüz, kavgacı bir toplum olduk. Kadına şiddet, aile içi çekişmeleri bu yönden değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Boşanmalar neredeyse evlenme oranlarıyla at başı gidiyor. Aile içi mutsuzluklar yeni yetişen nesli de olumsuz etkiliyor. Ne yazık ki gelecek için kaygılar her gün biraz daha artıyor. Ülkemde insanların yaşam kalitesi sürekli düşerken, insanlar bir kaçış noktası bulamayınca depresyon artıyor. Geçmişe oranla uzman desteğine yönelen insan sayısında da artışlar gözleniyor. Raflarda yerini alan kişisel gelişim kitaplarının babası sayılan Dale Carnegie’nin ölüm gününü yaşadığımız geçen Kasım ayında konunun önemi bir kez daha gündeme geldi ve irdelenme gereği duyuldu. Dale Carnegie yani 67 yıl önce 1 Kasım 1955 aramızdan ayrıldı.