Reklam
Reklam

GÜREL: “ASGARİ ÜCRETİN %50’Sİ KADAR DEVLET DESTEĞİ YAPILIYOR”

GÜREL: “ASGARİ ÜCRETİN %50’Sİ KADAR DEVLET DESTEĞİ YAPILIYOR”
  • 27.08.2022
Reklam

Keşan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Gürel ve Yönetim Kurulu üyeleri, Keşan Mesleki Eğitim Merkezi’ne ziyarette bulundu.

Keşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Feyzullah Koçak ile ‘Telafi Eğitim’ konusunu görüşen Gürel, KKSS’deki esnafı da ziyaret ederek, çıraklık, kalfalık ve ustalık telafi eğitimi öğrencisi çalıştırılması konusunda sağlanan desteklerle ilgili bilgi verdi.

Burada açıklamalarda bulunan Hakan Gürel, Keşan Mesleki Eğitim Merkezi’ne yeni öğrencilerin kazandırılması için KKSS Yapı Kooperatifi yönetimi olarak üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını söyledi.

“ASGARİ ÜCRETİN %50’Sİ KADAR DEVLET DESTEĞİ YAPILIYOR”

KKSS esnaflarına rehberlik ederek, KKSS’deki tüm çalışanları belge sahibi yapıp, kalifiye eleman olmalarını sağlamak ve belgeli çalışanlarla daha kaliteli hizmet sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Hakan Gürel, şunları ifade etti: “Çıraklık eğitimine devam eden 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile Ustalık Telafi Eğitimi öğrencilerinin ‘iş Kazaları ve Meslek Hastalığı’ ile ‘Hastalık Sigortası’ primleri devlet tarafından yatırılıyor. Ayrıca, yanında çırak, kalfa veya ustalık telafi eğitimi öğrencisi çalıştıran işyerlerimize, çıraklık eğitiminin 9, 10, 11. sınıflarına devam eden öğrenciler için asgari ücretin %30’u oranında, 12. sınıf ve ustalık telafi eğitimi öğrencileri için ise asgari ücretin %50’si kadar devlet desteği yapılıyor.”

Hakan Gürel, buradaki ziyaretin ardından, KKSS’deki esnafa ziyarette bulundu.

Gürel, mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “En az ilköğretim mezunu veya ortaöğretimi yarıda bırakmış olan her yaştaki belgesiz çalışanlarımızı tespit ederek eğitim öğretim yılı başlamadan kalfalık ve ustalık belgesi sahibi olmak ve meslek lisesi diploması sahibi olmak üzere Mesleki Eğitim Merkezi’ne yönlendirerek kayıt yaptırmaları, halen çalışmakta olduğu Meslek Dalında Kalfalık Belgesi sahibi olan çalışanlarımızın denklik sistemi veya 1 yıllık eğitime devam ederek ustalık belgesi sahibi olmalarını, en az ortaöğretim veya yükseköğretim mezunu veya yükseköğretimden terk olmuş çalışanlarımız varsa bunlarında 27 haftalık ustalık telafi eğitimine kayıt yaptırarak ustalık belgesi sahibi olmalarını, daha öncesinden ustalık belgesi sahibi olup en az ilköğretim mezunu olan çalışanlarımızın da meslek lisesi mezunu olmak üzere diploma telafi eğitimine kayıt yaptırmalarını, yine işyerlerimizde çalışan ustalık belgesi sahibi çalışanlarımızın ‘Usta Öğretici Belgesi’ sahibi olmak üzere Mesleki Eğitim Merkezi’ne yönlendirilmesi için var gücümüzle çalışarak tüm çalışanlarımızı mesleki eğitime yönlendirerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın hedeflediği ‘Bir Milyon Vatandaşı Mesleki Eğitim Merkezleri ile Buluşturma’ hedefine katkı sağlayacağız.”

 

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ