İSMAİL YENER, İMAR KONUSU VE AT ARABALARI İLE İLGİLİ DESTEK İSTEDİ
Keşanlı iş adamı İsmail Yener, Keşan Belediye Meclisinin 7 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştireceği Kasım ayı olağan toplantısında ele alınacak imar konusu ve at arabaları ile ilgili düzenlemeler hakkına görüş belirtirken, destek önerisinde de bulundu.
Keşan’da son yapılan imar değişikliğinin hatalı bölümlerinin değiştirilmesi için Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve tüm Belediye Meclisi üyelerinin çalışmasıyla düzeltilmeye çalışıldığı yönünde duyum aldığını belirten Yener, şunları ifade etti: “Bu çalışmaya katkısı bulunan tüm kişilere çok teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği gibi Keşan’da uygulanan imar planı ve yapılaşma defalarca değişiklikler yapılmış olup, şahsi görüşüm de hatalar vardır. Şöyle ki; gelişmekte olan Keşan’ın cadde ve sokaklardaki yapılaşmalarda çarpıklıklar yer yer görülmektedir. Bir cadde ve ara sokaklarda yapısını önceden yapmış bir arsa sahibine verilen imar durumu ne ise komşu parseldeki kişiye; ‘Sen önden 5 metre yandan, 4 metre arkadan,4 metre geri çekeceksin, kapalı çıkma, açık balkon yapmışsın’ demek, yanlış olur. Daha önce bu cadde üzerindeki %70’i aşan yapı sitiline ise yeni yapılarda aynı nizamı uygulanmasına taraftarım. Sayın Başkanımızın ve Meclis üyelerimizin bu yanlışlığı düzeltmesi ve mağdur olan arsa sahiplerine yardımcı olması olağanüstü bir görevdir. Bu yanlışlığı düzelteceklerinden eminim. Keşan’ımızın birçok kesiminde kentsel dönüşüme ihtiyaç vardır.”
Açıklamasının devamında Keşan’daki at arabaları ile ilgili planlanan düzenlemeye değinen İsmail Yener, “Gelişmekte olan Keşan’ın bu kısımlarının ulaşıma, sağlığa ve huzura ihtiyacı olduğunun herkesçe malumdur. Belediye başkanımızdan , belediye meclis üyelerinden , parti başkanlarından, sayın valimizden, il parti başkanlarımızdan, saygı değer yöneticilerimizden, aşağıdaki konuda da yardımlarını talep etmekteyim.
Ben bir iş adamı olarak 1960 yılını 1961 yılına bağlayan bir kış günü Keşan’dan geçerken yağan yoğun kar nedeni ile 32 gün mahsur kalmış bir insanım. O tarihte Keşan’ın şehir içi eşya taşıma işlemleri, at arabaları ile yapılıyordu. Aradan geçen 58 yıl olmasına rağmen bu eşya taşıma işleri hâlâ at arabaları ile yapılmaktadır. Bu işi yapan insanların yaşam şartları çok zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Muhtelif zamanlarda geçmiş Belediye Başkanlarından bu insanları ağır çalışma şartlarından kurtarmak için ricada bulundum. Aldığım cevaplar, ‘Bu para ile olur!’ dediler. 21. yüzyılın içerisinde ülkemizin bu teknik şartlara ulaşması, sanayimizin bir hayli ilerlemesi – gelişmesine rağmen ne yazık ki bu durumda Keşan’ımız çok geri kaldığını belirtmek isterim. Avrupa’ya açılan ikinci kapının yanında bulunan güzel ve turizm şehrimize yakışmamaktadır. Bu zor işleri yapan vatandaşlarımıza,gençlerimize motorlu taşıtlar kanununa göre sürücü belgesi verilip, her at arabası sahibine hibe olarak belediye ve halkın yardımı ile temin edilecek üç tekerlekli eşya taşıma aracına kavuşmasını canı gönülden arz etmekteyim.” dedi.
Bu hizmetin de Keşan halkının yardımları ile yapılacağına emin olduğunu kaydeden Yener, “Türkiye’nin bir çok il ve ilçesinden bu işlem kalkmıştır. Ayrıca bu hizmet yapıldığında Keşan’ımız iyi bir temizliğe kavuşacak ve bir çok hastalıklarda oluşmayacaktır. Gelin hep birlikte Keşan’ımız için, temizlik için bu zor işi yapan insanları huzura kavuşturmak için el ele verip, çalışmaya; başta Belediye olmak üzere bütün Keşan halkını davet ediyorum.” şeklinde konuştu.