KARAGÖZ: “YAŞAM ALANININ KIYISINDA BÖYLE BİR ŞEYE GÖZ YUMMAYACAĞIZ”
Belkoop karşısındaki eski taş ocağında iş makinelerinin çalışması, bazı soruları da beraberinde getirdi.
İş makinelerinin kırdığı taşlarım kamyonlara yüklendiğini gören Belkoop sakinleri, “Eski taş ocağı faaliyete mi geçiyor?” diye sordu.
Bugün söz konusu yere giren Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, burada basın açıklaması yaptı.
Açıklamasında, merak edilen bazı soruları da soran Karagöz, yapılan çalışmalarla ilgili Keşan Kaymakamlığı’na dilekçe vereceklerini söyledi.
KARAGÖZ: “TAŞLARIN NEREYE ALINACAĞINI TAM BİLMİYORUZ”
Önceki yıllarda taş ocağı olarak işletilen ve daha sonra Keşan Belediyesine Hafriyat Atıkları Depolama ve Bertaraf Sahası olarak tahsis edilen yerin yeniden taş ocağı olarak açılıp açıladığını soran Hasan Karagöz, şunları söyledi: “Taşların nereye alınacağını tam bilmiyoruz, bir sürü söylenti dolaşıyor. Bildiğimize göre mevcut şirket önce belediyeye başvurmuş, Belediye Başkan Yardımcısı ile birlikte Keşan Kaymakamlığına gitmişler. Kaymakam Bey ve Milli Emlak ile görüşülmüş sonrasında da izin çıkmış. Duyduğumuza göre Milli Emlak Müdürlüğü buraya izin vermiş, görüntüsü çok çirkinmiş ve burasını düzleyip güzelleştirecek şekilde taş alınacakmış diye bize söylendi.”
Konuyla ilgili olarak görüşmek üzere Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz’dan randevu alacaklarını ifade eden Karagöz, “Kaymakam Bey ile Keşan Kent Konseyi olarak randevu talebinde bulunduk, ancak uygun olmadığını söyledi. 20 Aralık Pazartesi günü kendisiyle görüşeceğiz.” dedi.
“TAŞ OCAĞININ RUHSATI VAR MI?”
Yapılan çalışmalarla ilgili bazı tereddütlerinin bulunduğuna dikkat çeken Hasan Karagöz, cevabını istediği şu soruları yöneltti:
“- Burada hangi şirket tarafından kaç lira bedel ile kiralama yapıldı?
– Bu taşlar nerede kullanılacak?
– Bu şirketin Milli Emlak ile sözleşmesi var mı? Var ise süresi ne kadardır?
– Taş ocağının ruhsatı var mı? Mevcut mevzuatlara göre bir taş ocağı ruhsatsız işletilemez.”
“AVUKATIMIZ DİLEKÇEYİ OLUŞTURUYOR”
Karagöz açıklamasına şöyle devam etti: “Buradan güzelleştirmek için taş alınacağı gerçekçi bir şey değil. Taş ocağı faaliyetleri için proje tanıtım dosyası ve ÇED kararı gereklidir, bunlar olmazsa taş ocağı da olmaz. Edirne Valiliğinin bununla ilgili bir kararı var mı? Bu sorular ile ilgili avukatımız dilekçeyi oluşturuyor, dilekçemizi götüreceğiz, Kaymakam Bey uygun olursa kendisiyle de görüşeceğiz ama bu sorularımıza cevap istiyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız, çünkü buradaki mesafe yakındaki konutlara yaklaşık 100-150 metre mesafede. Hangi koşulda olursa olsun burası bir yaşam alanıdır.
“YAŞAM ALANININ KIYISINDA BÖYLE BİR ŞEYE GÖZ YUMMAYACAĞIZ”
Burasının park olarak dönüştürüleceği yerde, yeniden taş alınması kabul edilemez. Kaldı ki edindiğimiz duyumlara göre bölgeden çıkan taşların 2 bin kamyon olacağından söz ediliyor. Bu kadar kamyon düzenlemek için olmaz, bu çok fazla taş demektir. Buradaki kayaları da patlatmadan nasıl parçalayıp kullanılır hale getirecekler orası da artı bir konu. Bir sürü soruyu içerisinde barındırıyor. Bu şekilde yaşam alanının kıyısında böyle bir şeye göz yummayacağız.”
TAŞLAR SAZLIDERE’DEKİ FSRU LİMANI’NA MI GİDİYOR?
Buradan çıkarılan taşların Sazlıdere’deye yapılan FSRU Limanı’na dolgu malzemesi olarak götürüleceği yönünde duyum aldıklarını da vurgulayan Karagöz, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir sürü söylenti var; ama duyduğumuza göre buradan çıkan taşlar dolgu malzemesi olarak Saros FSRU Limanı’na gidecekmiş. Şimdi bu limana Mecidiye’den taş geliyor; ancak buranın taşı bu yapıma uygun değil. Biz bunu dava dilekçelerimizde de belirttik. Yanlış olduğunu söylemiştik, şimdi yeni fark etmişler. Keşan taşının sert olduğunu ve bu taşın alınacağı söyleniyor. Pazartesi dilekçeleri verdikten sonra alacağımız yanıtlara göre daha net konuşacağız.”
Hasan Karagöz’ün basın açıklamasına, CHP’li Keşan Belediye Meclisi üyesi Alaaddin Öztürk ve bazı vatandaşlar da katıldı.