KAYMAKAMLIĞIN, YAYLA’DAN SONRA ERİKLİ’DE DE SESSİZ KALDIĞI ORTAYA ÇIKTI
Sahillerdeki illegal yapılan düzene vatandaşlar şikayetçi olurken, şikayetlerin dikkate alındığı ancak Keşan Kaymakamlığının hiçbir yaptırıp uygulamadığı iddia edildi.
Yayla Sahili’nde yaşanan durumun bir benzeri de Erikli Sahili’nde yaşandı.
DAVA SONUÇLANDI KAYMAKAMLIKTAN TIK YOK!
Yayla Balıkçı Barınağı arkasına Kooperatif yöneticileri tarafından konulduğu iddia edilen barakalarla ilgili olarak Keşan Kaymakamlığı tarafından 2017 yılında kooperatife barakaların tahliyesi için yazı gönderildi. Kooperatif de toprak alanın kendileri tarafından kiralandığına dair Kaymakamlığı dava etti ve kararın iptalini istedi. Edirne İdare Mahkemesi konuyla ilgili akademisyen bilirkişi görevlendirip, Kaymakamlığın tahliye kararının hukuka uygun buldu ve kooperatifin kamusal alana tecavüz ettiğini belirledi. Kooperatifin itirazı nedeniyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesinde görülen iptal davasında da Kaymakamlığın tahliye kararı onaylandı ve temyiz yolu kapalı olmak üzere dava 2018 yılında sonuçlandı. Buna rağmen henüz Keşan Kaymakamlığı konuyla ilgili bir girişimde bulunmadı.
ERİKLİ SAHİLİNDEKİ ŞEZLONG VE ŞEMSİYELERLE İLGİLİ DE KAYMAKAMLIĞA YAZI GÖNDERİLDİ
Öte yandan, sezon başında Erkli Sahili’ne konulan şezlong ve şemsiyelerle ilgili vatandaşlar şikayette bulundu. Konuyu CİMER’e ileten vatandaşların şikayetine Edirne Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden Mayıs ayı ortasında cevap geldi.
Edirne İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Bülbül’ün imzası ile gelen yazıda, “İlgili CİMER başvurusu ile Erikli Sahili’nin yapılan izinsiz şezlong ve şemsiye alanı için 16 Mayıs 2019 tarihinde yapılan denetim sonucu söz konusu işgalcilere ecrimisil bedelleri kesilmiş olup, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 75 maddesindeki ‘devletin özel mülkiyetinde veya hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazların işgal edilen taşınmaz mal, idarenin talebi üzerine, bulunduğu yer mülkiye amirince en geç 15 gün içinde tahliye ettirilerek, idareye teslim edilir’ hükmü gereğince 27 Mayıs 2019 tarihinde Keşan Kaymakamlığına söz konusu alınan tahliye ettirilmesi için bilgi verilmiştir.” denildi.
Ancak sezonun bitmesine kısa bir süre kalması ve ilgili yazının Keşan Kaymakamlığına ulaşalı 3 ay olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmaması ve şezlong ile şemsiyelerin hâlâ sahilde kalması vatandaşın tepkisine neden oldu.
Vatandaşlar, “Keşan Kaymakamlığı neden yazıları dikkate almıyor ya da siyasi gücün üstüne çıkamıyor mu? Keşan Kaymakamlığını devletin mi yoksa hükümetin tekelinde mi? Vatandaş olarak bizlerin haklı görülen şikayetlerine neden Kaymakamlık duyarsız kalıyor?” şeklinde sordu.