KEŞAN BELEDİYESİ, EDİRNE VALİLİĞİ DESTEĞİ VE DSİ İŞBİRLİĞİNDE DERE ISLAH ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYOR
Keşan Belediyesi Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Veteriner İşleri Müdürü Mahmut Yıldırır ile birlikte, Edirne Valiliği desteği ve DSİ 114. Bölge Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen dere ıslah çalışmaları hakkında Cevizlik Deresi’nde yerinde bilgilendirmede bulundu.
Cevizlik Deresi’nde sallama diye tabir edilen kepçe ile Cevizlik Deresi’nde ıslah çalışması yürütüldüğünü kaydeden Helvacıoğlu, “Yaklaşık 8 yıl gibi uzun zamandan bu yana deremizde ıslah çalışması yapılmamış. Şimdi yapılan çalışma ile dere yatağını temizliyor ve genişletiyoruz. Bu çalışma sayesinde durgun su oluşumunun önüne geçilecek, vektör mücadelemiz daha etkili olacak hem de kimyasal ilaçlama yapmaya çok gerek kalmayacak.” dedi.
Edirne ve İpsala DSİ müdürlüklerine teşekkür eden Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Edirne Valimiz Ekrem Canalp ve Milletvekilimiz Fatma Aksal’a ve AK Parti Keşan İlçe Başkanımız Gürcan Kılınç’a konuyla ilgili bilgi verdiğimizde DSİ’yle hemen görüşüp destek sağlandı. Bu çalışma bizim 2020’de daha az kimyasal ile vektör ilaçlaması yapmamızı sağlayacak. İlaçlama konusunda ciddi bir tasarruf sağlamış olacağız. Bütçemizdeki önemli kalemlerden biri ilaçlama faaliyetleri. Yaptığımız işbirlikleri ile bu gider kalemini de neredeyse %50 azaltmış olacağız.” şeklinde konuştu.
Veteriner İşleri Müdürü Mahmut Yıldırır da Cevizlik Deresi’nin sazlık olması nedeniyle vektörel mücadelede çok sıkıntı yaşandığını aktardı ve şunları söyledi: “Bu ıslah çalışması kış döneminde su baskınları yaşanmasının da önüne geçmiş olacak. Mecidiye ve Tuz Gölü bağlantısında kato dediğimiz kepçe ile yine dere yatağı temizleme çalışması yürüttük. Şimdi Yayla’da DSİ işbirliğinde ıslah çalışması yapacağız. DSİ’ye işbirliği için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
KISA SÜRE SONRA KONTEYNER DEZENFEKTE ARACI İHALESİ YAPILACAK
Konteyner dezenfekte aracı alımı ihalesinin de kısa süre sonra gerçekleştirileceğine işaret eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bu araç alımının da özellikle karasinek üremesinin önünü keseceğini yapılacak ilaçlama faaliyetlerini daha etkin hale getireceğini dile getirdi.
Helvacıoğlu, mümkün olduğunca ilaçlama yapmadan, çevreyi ve insan sağlığını koruyarak vektörel oluşumları engelleme çabasında olduklarına dikkat çekti.
Yıldırır da, konteyner dezenfekte aracı alımıyla ilgili şunları söyledi: “Konteyner dezenfekte aracıyla 15-20 günde bir çöp konteynerleri yıkamak, dezenfekte etmek halkımızın sağlığı için önem arz etmektedir. Çöp bidonları ve çöp konteynerleri aynı zamanda karasinekler için üreme alanlarıdır. Konteyner yıkama ile vektör mücadelesinde önemli adımlar atılacaktır. Gerek dere ıslah çalışmaları ve gerekse konteyner yıkama aracı vektör mücadelesinde kullanılan kimyasal maddelerde %50’ye yakın tasarruf sağlanacak. Önemli olan kimyasal madde kullanmadan vektör mücadelesi yapmaktır. Vektör mücadelesinde üreme alanlarında mücadelemizi sürdürmekteyiz, aynı zamanda üreme alanları oluşumunu engelleme çalışmalarımız devam etmektedir.”