KEŞAN TSO VE REYHANLI TSO ARASINDA ‘KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ’ İMZALANDI
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası arasında, dün, ‘Kardeş Oda Protokolü’ imzalandı.
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda imzalanan protokole; Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Meclis Başkanı Orkun Özkaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf, Yönetim Kurulu üyeleri Sevtap Engin, Selçuk Ataklı ve Uğurcan Urgan, Genel Sekreter Erdem Başak ile Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Zaroğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Sait Şanverdi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cuma Kaynar, Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Muşoğlu, Yönetim Kurulu Muhasip üyesi Ali Sidal, Meclis üyesi Genel Kurul Delegesi Ahmet Hüseyin Abay, Meclis üyeleri Ahmet Anılar ve Ahmet Şamlioğlu, Genel Sekreter Orhan Yüksel katıldı.
Toplantıda konuşan Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kulu Başkanı Necmettin Zaroğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Barış ve medeniyetin başkenti Hatay’dan, Reyhanlı’dan selam getiriyorum. Reyhanlı TSO olarak, Keşan TSO ile birlikte kardeş belediye protokolü imzalamak amacıyla buradayız. Bu protokolde bölgedeki çalışmalarımıza nasıl katkı sağlarız hesabıyla geldik. Değerli başkanım talebimizi kabul etti. Reyhanlı Ticaret Ve Sanayi Odası adına teşekkür ederim. Reyhanlı TSO hakkında bilgi vermem gerekirse, 1977 yılında kurulmuş, 7 tane meslek grubundan oluşmaktadır. Lokomotif sektörlerimiz, ithalat, ihracat tarım ve lojistikten oluşmaktadır. Lojistik olarak Türkiye’de ikinci il konumundayız. Ticaret olarak 2011 öncesi tüm Arap Yarım Adasını kapsar iken bölgede yaşadığımız olumsuzluklar nedeniyle, güvenlik gerekçesiyle duraksamalara uğradık. Orada kalkan görevi görüyoruz. O coğrafya bizim kaderimiz ve bununla gurur duyuyoruz. Ortadoğu bölgesinde yaşanan bu gelişmelerin bir an önce normale dönmesini yüce rabbimizden temenni ediyoruz. Hatay, Türkiye’de ekonomi anlamında ilk 9’un içinde yer alıyor. Demir-çelik, tarım, lojistik, ithalat ihracat anlamında çok iyiyiz. 2011 öncesi durumumuza yine gelmek ümidi içindeyiz. Sizleri tanıdığım için çok memnunum. Şahsım ve odam adına teşekkürlerimi iletiyorum. Kardeş oda olmak mutluluk verici bir durum.” dedi.
Toplantıda konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı da, şunları dile getirdi: “İki ilçenin de gelir kaynaklarının başında tarım geliyor. Keşan ve Reyhanlı birbirine benziyor. İki ilçenin de gelir kaynaklarının başında tarım geliyor, sonra ticaret ve turizm geliyor. Biz de burada tarımda uzmanlaştık. Bahçecilik ve meyvecilik de iyi gidiyor. Ticaret anlamında da yakınız ve nüfus olarak da yakınız. İki ilçenin ekonomisini geliştirmek amacıyla buluştuk. Daha iyi ilerleyeceğimizi umuyoruz. Hem sizlerin batıya hem bizlerin doğuya açılması amacıyla bu buluşmayı önemsiyoruz.”
Meclis Başkanı Orkun Özkaya ise, bu kardeşliğin her iki odaya ve her iki bölgeye katkı sağlamasını diledi.
Konuşmaların arından ‘Kardeş Oda Protokolü’ imzalandı.
İmza töreninin ardından ise Reyhanlı TSO yöneticileri ve Keşan TSO yöneticileri, bazı ziyaret ve incelemelerde de bulundu.