Reklam
Reklam

KEŞAN TSO YÖNETİCİLERİ, 21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

KEŞAN TSO YÖNETİCİLERİ, 21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
  • 21.10.2019
Reklam

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yöneticileri, bugün, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle Keşan’da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Saat 13.00’te Keşan TSO’da gerçekleşen buluşmaya; Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Arıkan ve Genel Sekreter Erdem Başak ve gazeteciler katıldı.

21 Ekim 2019 Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle öğle yemeği yiyen Keşan TSO yöneticileri, daha sonra çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Keşan TSO Yönetim Kurulu İsmail Şapçı, Gıda Organize Sanayi Bölgesinin yapılmasında bir engel çıkmadığı ve çalışmalar için kısa zamanda büyük adımlar atılacağını müjdeledi.

Şapçı, şunları dile getirdi: “AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’a, Edirne Valisi Ekrem Canalp’e, Edirne Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut’a, Keşan Kaymakamı Nuri Özder’e, Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na, kurum görüşleri ve öz izinlerde yaptıkları katkılardan ötürü Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası olarak çok teşekkür ederiz. 7 kuruldan aldığımız görüşlerde sağlık açısından, tarım, ekonomi, bölgenin diğer açılarından uygun olup olmadığını denetliyorlardı, rapor sunuluyordu, bu kurum raporları tamamlandı ve Keşan Gıda Organize Sanayi Bölgesinin yapılmasında herhangi bir engel olmadığı görüldü. Artık yavaş yavaş müteşebbis heyetini kurmamız sonrasında da önümüzde ilerleyeceğimiz nihai ÇED raporu ile beraber, kısa zamanda OSB’nin büyük adımını atmış olacağız. Önümüzdeki en önemli süreç planlama. Şehir planlamacıları ile endüstri mühendislerimiz ile planlama yapılarak hangi sektöre hangi alanın ne kadar ihtiyaç duyulduğu ve OSB’nin içine nelerin ne kadar olması gerektiği için plan çıkartacağız. Ona göre de ÇED raporumuz tamamlanmış olacak. Müteşebbis heyeti kurulduktan sonra da bakanlık tarafından yer sağlanmış olacak. Bu aşamaların hızlı geçmesinin en büyük nedeni Milletvekilimiz Fatma Aksal ve Valimiz Ekrem Canalp’in, Kaymakamımız Nuri Özder’in, Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’nun taşın altına ellerini koyup, önemseyip konuyu takip etmeleri olmasıydı.”

DOSTLUK OTOPARKI…

Bölge ekonomisine de dikkat çeken İsmail Şapçı: “Bölgemizin avantajı sınıra çok yakın olmamız. Ekonomimiz Türkiye’nin geri kalan kısımlarına göre daha az bozuldu. Bozulmadı da diyemeyiz. Yönetim ve meclisimiz olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kalimerhaba’yı güncelledik. Kalimerhaba’yı Kavala’da, Gümülcine’de ve Dedeağaç’ta olmak üzere dağıtımını gerçekleştirdik. Oradaki ticaret odaları ile protokoller imzalayıp, toplantılar yaparak Kalimerhaba’yı daha fazla dağıtmaya çalıştık. Kalimerhaba’da Belediye Başkanımız ile yaptığımız çalışma ile de yabancı araçlar için bir otopark vardı. Otopark bu ayın sonu itibarı ile tamamlanmış oluyor. Otoparkın adı Dostluk Otoparkı olacak. Cumhuriyet Meydanı’nda indirme-bindirme yeri vardı, orası yurtdışından gelen misafirlere yeniden tanıtılacak. Otobüsler oraya yanaşıp, gelen misafirleri orada indirecekler, eski hapishanenin olduğu alana araçlarını park edip, sonra oradan alacaklar. Önemsediğimiz ve gümrükte yaptığımız çalışmalar ile eksiklerimiz neler olduğunu sormuştuk. Gelen turistlerimiz çöp kutularının eksik olduğunu belirtmişti. Yeni çöp kutuları alınarak, çarşıda çöp kutusu eksikleri tamamlandı. Tebelalandırma eksiklikleri vardı, onlarında işlemleri fena gitmiyor. Yeni ve temiz tuvaletlerin olması gerektiğini söylemişlerdi, bunun içinde bir çalışma var. Bizim ricamız bir an önce tamamlanıp, en azından kış sezonuna, yabancıların gördüğü eksikliklerin olmaması ve Keşan’ı daha cazibeli yer haline getirebiliriz. Esnaflarımıza özellikle vitrin süsleme, vitrin pazarlama eğitimlerimiz, müşteri karşılama ve müşteri ile anlaşabilme eğitimlerimiz olacak. Bu eğitimlere biz dahil herkesin katılmasını istiyoruz. Turistlerimizin etiket şikayetleri oluyordu, Euro veya dolar etiketi değil, TL etiketi olsun istendi. Özellikle Keşan’da etiketlendirmeler fena değil fakat her üründe olabilirse en azından esnaflarımıza eksiksiz hizmet vermek istiyoruz.”

Şapçı’dan sonra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf söz aldı.

Yapmayı planladıkları Alışveriş Festivalini, Barış Pınarı Harekâtından ötürü ertelediklerini anımsatan Mutaf, “Hazırlıklarımız zaten yapılmıştı, Barış Pınarı Harekâtından dolayı Alışveriş Festivalini erteledik. Festivalde birçok eğlence, sosyal etkinlik yapmayı planladık, bu zamanda yapmayı pek uygun bulmadık. Paydaşlarımız ile yaptığımız toplantıda Nisan ayında uygun olursa, 23 Nisan’da Meclisimizin Kuruluşunun 100. yılına denk gelmesiyle görkemli bir şekilde 4 günlük bir alışveriş festivali yapmayı planlıyoruz. İleriki günlerde orada yapmak istediklerimizi de paylaşacağız. Bu etkinliği yaparken hedeflerimizden birisi de yurtdışından gelen misafirlerimiz için. Geniş çaplı bir etkinlik olacak.” şeklinde konuştu.

 

Genel Sekretere Erdem Başak da, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak 22-23-24-25 Ekim tarihlerinde Antalya’da gerçekleşecek olan YÖREX Fuarına katılacaklarını bildirdi ve “Her zaman olduğu gibi bu sene de oda üyeleri ile beraber, hem katılım sağlayacağız hem fuarı gezip yenilikleri görmüş olacağız. ‘İpsala Pirinci’ ve ‘Keşan Satır Eti’ ile iki coğrafi işaretimizi götürüyoruz.” dedi.

Trakya Üniversitesi Trakya Kalkınma Ajansı ile ortaklık projesi imzalayarak bölgeye yeni coğrafi işaretler katmak istediklerini dile getiren İsmail Şapçı ise, şöyle dedi: “Bölgeye yeni coğrafi işaretler kazandırmak istiyoruz. Bunların başında Siğilli Bamyası, Çeribaşı Kirazı, Mahmutköy Fasulyesi, Korudağ Balı şeklinde olacak. Bunlar için ön çalışmaları başlattık. Coğrafi işaret almak biraz süreçli bir şey.”

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Arıkan da, Keşan’daki trafik akışı ile ilgili bilgi verdi.

Yollar ve trafik konusunda belediye ile sürekli görüşme halinde olduklarını kaydeden Arıkan, şunları söyledi: “Şehir içinde ana ve ara arterler hepsi bir noktada. Belediyeye önerimiz, örneğin Atakent’ten çıkan bir araç İstanbul’a, Edirne’ye ya da İpsala’ya gidecek ise şehiriçine girmesin. Ya da başka bir yerden gelen araba Gençlik Merkezi veya üniversiteye gidecek ise şehiriçine girmesin. Uzun yıllardır Keşan’da olan bir alışkanlık var, bir yerden bir şey alacaksak hemen önünde durmaya alışığız. Bunu yıkmak biraz zor. Bununla ilgili çalışmalar da yapılıyor. Keşan her geçen gün büyüyor, alışılması lazım.”

Çarşı merkezlerinin yayalaştıkça cazibesinin arttığını ve gelen kişi sayısının daha fazla gözlemlendiğini belirten Mutaf, “Artı Çarşı ile başlayan daha sonra Kunduracılar Çarşısında ve daha sonra Bankalar Caddesindeki geçitlerden devam edecek bir süreç söz konusu. Çarşı merkezinde yavaş yavaş yayalaşmanın ön plana çıktığı bir şekil izliyoruz. Oda olarak her zaman destek veriyoruz. Üyelerimize daha sonra caddelerinde modernleşmeyi getirecek örnek projelerle birlikte olacağız. Bu bir süreç sabırlı olunması gerek. Bazı alışkanlıkların değişmesi kolay değil. Vatandaşlarımızın sabırlı olmalarını diliyoruz.” diye konuştu.

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla hatıra fotoğrafı çekilmesiyle toplantı sona erdi.

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ