KÜSİ’NİN PROTOKOLÜ İMZALANDI
Trakya Üniversitesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası ve İpsala Ticaret Borsası arasında bilgi alışverişini güçlendirmek ve sürdürülebilir bir diyalog sistematiği oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Kamu Üniversite Sanayi İş Birliğinin protokolü bugün imzalandı.
Keşan TSO Konferans Salonu’nda yapılan programa; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Kemalettin Uslu ve Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, İpsala Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necati Görür ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin ile ilgililer katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan İsmail Şapçı, projeyle ilgili bilgi verdi.
Şapçı konuşmasında şunları dile getirdi: “Bu çalışmamızda Trakya Üniversitesi önderliğinde ve ilgili müdürlüklerimizle beraber, teorik ve pratiği birleştirmeyi, gelenekselcilikle yenilikçiliği birleştirmeyi, teknoloji ve bilgiyle beraber daha iyi bir üretim nasıl yaparız ve nasıl bölgemize katkı sağlarız, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinde nasıl ilerleme kaydederizin çalışması yaptık. Bugün de protokol imzalayacağız.”
Toplantı, Edirne KÜSİ Temsilcisi Oğuzhan Erdem’in bilgi vermesiyle devam etti.
Yapılan bilgilendirmelerin ardından protokol Trakya Üniversitesi Rektürü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan TB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz ve İpsala TB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin tarafından imzalandı.
Toplantının amacı ise şu şekilde belirtildi:
– Trakya Üniversitesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası arasında bilgi alışverişini güçlendirmek ve sürdürülebilir bir diyalog sistematiği oluşturmak,
– Üniversitede üretilen bilgiyi ticarileştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak,
– Üretim ve hizmet sektörlerinde inovasyon ve Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek,
– Tarafların, bölgedeki kamu ve özel sektör işletmelerinin ileri ve yeni teknolojilere yönlendirilmesini sağlamak amacıyla iş birliği yapmaları,
– Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında müşterek faaliyetler düzenlemek,
– Bölgede proje yazma kültürü ve yetkinliğini artırarak, girişimcilik bilgi ve becerileri geliştirmek ve yaygınlaştırmak.