PROJENİN TOPLAM BÜTÇESİ 509 BİN 935,45 EURO
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ‘Trakya Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi Projesi’nin ‘Mesleki Eğitim ve Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi İşbirliği Protokolü’ bugün imzalandı.
Sevim Yenice Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören, saat 10.30’da başladı.
Törene; Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende ilk olarak İlhan Saz konuştu.
Saz konuşmasında şunları ifade etti: “Bugün gerçekleştireceğimiz protokolle proje kapsamında ülkemizde olduğu gibi Keşan ilçemizde de bir ivme kazanan mesleki eğitimi desteklemek aynı zamanda fonlanan faaliyetlerle sürdürülebilir hale getirmek amaçlanmaktadır. AB standartlarında bilgi, beceri ve yetkinlikler geliştirerek mesleki ve teknik eğitimin içerik ve kalitesini artırmayı hedeflemiştir. Bu bağlamda sürecin başından sonuna kadar bizleri her alanda destekleyen Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ve Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz’a bir kez daha teşekkür ederiz. İşbirliği protokolünün ülkemize ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyor saygılarımı sunuyorum.”
NECMİ KAYMAZ…
Necmi Kaymaz da şunları söyledi: “Sizden ricam; sevdiğiniz, mutlu olduğunuz ve yeteneklerinizin olduğu alanı tercih edin. Bu alanda ülkemizde çok büyük fırsatlar var. Son zamanlarda gençlerimizin çoğu Avrupa’ya gitmek istiyor. Avrupa’nın birçok yerini ziyaret ettim ve hiç kimse sizi orada baş köşeye oturtmak için beklemiyor. Gidin, gezin ve öğrenin. Oradaki bilgiyi gelin kendi ülkenizi kalkındırmak için çaba sarf edin. Kimse mutluluğu dışarda aramasın. Arkanızda, TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı kurumlar var. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi muasır medeniyet seviyesine hep birlikte taşıyalım.”
İSMAİL ŞAPÇI…
Son konuşmayı da İsmail Şapçı yaptı.
Şapçı şöyle dedi: “Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bölgemizde Avrupa Birliği projelerine son derece önem veren kurumlar arasındayız. Başta TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da destekleri ve önderliğinde bizlerde aynı istek ve heyecan ile Meslek Liselerimize oldukça değer vermekteyiz. Bugün Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile imzalayacağımız ‘Mesleki Eğitim ve Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi İş Birliği Protokolü’ ile bölgemizde bulunan TOBB Proje Okulumuz Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesine ‘Trakya Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi’ Avrupa Birliği Projemiz ile büyük ölçüde makine, ekipman ve eğitim desteği kazandırmış olacağız. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bölgemizin gelişimi için daima projeler üretmeye, sahada çalışmalarımızı sürdürmeye ve Mesleki Eğitim kalitemizi arttırmaya yönelik tüm çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz. Trakya Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi, Avrupa Birliği Projemizin hayata geçirilmesinde emek harcayan başta oda personellerimize, okul yönetimimize şahsım ve odam adına teşekkürlerimi sunar, Avrupa Birliği Projemizin bölgemize hayırlı ve başarılı olmasını temenni ederim.”
Keşan TSO Genel Sekreter Yardımcısı ve Akredistasyon Sorumlusu, KOSGEB Temsilcisi Kadir Can Tunç da projeyle ilgili bilgilendirmede bulundu.
Trakya’da ilk ve tek Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi Projesi’nin hayata geçirildiğini vurgulayan Tunç, şu bilgilendirmeyi yaptı: “Trakya Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi Projesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmektedir. Projenin toplam bütçesi 509 bin 935,45 Euro, proje uygulama süresi 18 aydır. Projenin genel hedefi; ülkemiz genelinde, özellikle de Trakya Bölgesi’nde mesleki eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak yoluyla beşeri sermayenin güçlendirilmesi, yenilikçi yaklaşımlarla mesleki eğitimin kalitesinin arttırılması, ilgili tüm tarafları bir araya getirecek düzeyde iş birliği ortamının yaratılmasıdır. Projenin özel hedefleri; metal ve endüstriyel otomasyon teknolojileri alanında kurulacak sektörel yetkinlik geliştirme merkezi ile mesleki eğitim alacak öğrenci ve öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini ve istihdam edilebilirliğini arttırmak, ilgili tarafları bir araya getiren iş birliği modeli ile eğitim ile iş hayatı arasında köprü kurmak, toplumun genelinde mesleki eğitim hakkında farkındalık geliştirmek yoluyla bireylerin gelecek planlarında mesleki eğitimin ciddi bir alternatif haline gelmesine katkı sağlamak, yenilikçi eğitim materyalleri ile meslek öğretmenlerinin mevcut becerilerini güçlendirerek daha nitelikli elemanlar yetiştirmelerine destek vermektir. Proje faaliyetleri; Trakya Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması, seçilen sektörlerde 150 öğretmenin eğitimi, iş gezisi ziyareti, mesleki eğitimle ilgili işbirliği, tanıtım ve farkındalık çalışmaları, yenilikçi eğitim materyalleri geliştirilmesi, proje yönetim çalışmaları. Beklenen sonuçlar; proje kapsamında kurulacak olan Trakya Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi ile bölgenin bu sektörlerde ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine imkân sağlamak, meslek öğretmenlerinin sektörle ilgili mesleki bilgi ve tecrübelerini iş başı eğitimlerle geliştirerek nitelikli işgücü yetiştirilmesine sağladıkları katkıyı güçlendirmek. Bölge genelinde ilgili tüm kurumları bir araya getiren işbirliği modeli ile eğitim-istihdam bağlantısının güçlendirilmesine katkıda bulunmak ve mesleki eğitimin tercih edilirliğini arttırmak. Yenilikçi eğitim materyalleri geliştirerek meslek öğretmenlerinin zaman ve mekân sınırı olmaksızın bilgiye erişimlerini arttırmak.”
Tören, Şapçı, Kaymaz ve Saz’ın protokol imzalarını atmasıyla sona erdi.