ŞAPÇI: “ÜYELERİMİZİN SORUN, İSTEK VE TALEPLERİNİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ”
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, 8 Mart 2024 Cuma günü Ankara’da TOBB merkez binasında gerçekleştirilen TOBB Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısı’na katıldı.
T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bakan Yardımcıları ve Bürokratların yer aldığı TOBB Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısı kapsamında; Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı tarafından üyelerin ve bölgenin yaşadığı sorunlar/talepler ve çözümler önerileri T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e aktarıldı.
ŞAPÇI: “ÜYELERİMİZİN SORUN, İSTEK VE TALEPLERİNİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ”
İstişare toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, şunları söyledi: “T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK’in teşrifleriyle TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı kapsamında söz alarak dünya da ve ülkemizde her gün değişim gösteren ekonomik gelişmeler doğrultusunda Keşan, İpsala ve Enez bölgelerimizdeki ve üyelerimizin üretim, istihdam, yatırım ve ihracatta yaşamış olduğu birçok sorunu ve taleplerini Bakanımıza ileterek çözüm önerilerimizi paylaştık. Birçok sektörde kredi kartı komisyon oranlarının çok yüksek olması nedeni ile üyelerimizin karlılık oranları çok düşük kalmıştır. Buna çözüm olarak kâr marjı çok düşük olan sektörlere kamu veya özel bankalarda özel komisyon oranı verilerek komisyon oranları düşürülebilmesini gündeme getirdik. Bölgemizdeki turistik alanlarda yenileme ve ticari yatırım yapacak Üyelerimizin finansman sorununa çözüm olabilmesi için kamu desteklerini arttırılması ve orta veya uzun vadeli kredi olanakları geliştirilebilmesi gerektiğini aktardık. Yüksek maliyetler ile faaliyet gösteren inşaat sektöründeki müteahhitlere ve bireysel alıcılara yönelik çıkarılan kredilerin yetersiz kalmasına çözüm önerisi olarak firmalara ve bireysel alıcılarına yönelik finansman olanaklarının arttırılması talep ettik. İhracatı desteklemek için uzun vadeli finansman olanakları sağlanmalı, özellikle Japonya, Çin, Avustralya, Afrika, Amerika vb. uzak ülkelere ihracat yapan üyelerimizin ihracat yaptıktan sonra 6 ay içinde tutarın ülkemize sokulması zorunluluğu için kolaylıkların sağlanması, verilen sürenin esnetilmesi gerekliliğini ilettik. Odamız olarak 14 ayrı ve farklı meslek gruplarındaki Üyelerimizin ve bölgemizin ticaret, sanayi, tarım ve turizm sektörlerindeki yaşanan tüm sorunları, ihtiyaçları ve talepleri ilgili bürokratlarımıza aktardık. Keşan, İpsala ve Enez ilçelerimizdeki 3200’ün üzerindeki üyemizin Ankara’daki sesi olarak; sorun, istek ve taleplerini ön planda tutup bölgemize katma değer sağlayacak faaliyet ve çalışmaları Bakanımıza aktardık. İletilen gündemlerin takipçisi olarak çözüme kavuşması için gerekli çalışmalarımıza devam edeceğiz.”