SOKAK HAYVANLARI SORUNU ENEZ’DE ZİRVEDE.. İYİ DE GÖREV KİMİN?
Kaymakamımızın öncülüğünde oluşan güzel bir haberdi… Mobil bir klinik tarafından Enez’de nerdeyse 5 kuruş harcamadan 500 köpek kısırlaştırılabilecek diye umutlanmıştık. Kısırlaştırmaya 2 hafta önce hemen başlanacaktı… Olmadı. Bürokrasimizin olağan engellemeleri ve Enez Belediyesi’nin kaçak güreşmeyi seven ve vurdum duymaz alışkanlıkları bu fırsatın kaçmasına neden oldu..
***
Bu, Enez’de ayağımıza kadar gelip de sırtımızı döndüğümüz, elimizden kaçırdığımız 2-3 fırsattan biri… Zaten korkmaya ve kaçmaya hazır olan Belediye Yönetimine, bir de İl Tarım Müdürlüğü’nün yetkilerini aşan tavırları eklendiğinde akan sular duruyor ve Enez ‘de sokak köpekleri populasyonu zirve yapmaya devam ediyor..
***
Halbuki çözüm gayet basit… İlgililerin anlattıklarından anladığım kadarı ile kısırlaştırma için uygun bir yer ve ortam hazırlanması yeterli olabilecek. Peki, bu yer ve ortamı kim hazırlayacak? Elbette Enez Belediyesi bu gereği yerine getirmekle görevli…
Enez’de Belediyeye ve kamuya ait hatta yıkılmaya yüz tutan binalar varken ya da Türkiye Belediyeler Birliği artık Enez Belediyesi’ne çok daha yakınken bir uygun mekan bulunup bu ortam oluşturulamıyorsa bunu nasıl değerlendirip isimlendirmek gerekir? Herkese soruyorum.. Ben bu gibi olumsuzlukları ”BECERİKSİZLİK”le nitelendirdiğim için şikayet edildim. Dozu yükseltmeye de şimdilik gerek duymuyorum.
***
Tarım İl Müdürlüğü’nün de bu konuda pek yol gösterici ve işi kolaylaştırıcı olduğunu düşünmüyorum. Yetkilileri cesaretlendirmek yerine çeşitli senaryolarla işi “olmaz”lığa taşımak gayet kolay… Bence kendilerinde olmayan yetkilerle olayı daha da çıkmaza sürüklediklerini düşünüyorum..
O zaman ne yapmak gerekir? İl Müdürlüğü’nden, İlçe Tarımdan. Belediyeden, Enez DOĞA-DER’den oluşacak bir Çalıştay ile bu kısırlaştırma konusu hep birlikte tartışılmalı ve bir yol yöntem belirlenerek sürdürülebilir bir kısırlaştırma sistemi yaşama geçirilmelidir. Kısırlaştırma için ayağımıza kadar gelen fırsat heba edilmemelidir.
Bu dileğimiz yetkililerce, en başta Sayın Valimizce değerlendirilmeli ve her kısırlaştırma çabasının önüne çıkarılan engeller bu toplantıda kaldırılmalı ve artık Enez’de kısırlaştırma tartışma konusu olmaktan çıkarılmalıdır. Uzman ve yetkili veterinerlerin gözetiminde yapılacak kısırlaştırma konusunda öküz altında buzağı arama alışkanlığından artık vazgeçilmelidir..
***
Bu güne kadar DOĞA-DER öncülüğünde 10-15 yılda yüzlerce köpek kısırlaştırmış olmaktan kaynaklanan büyük bir deneyimimiz var. 2 bine yakın kısırlaştırılan köpeklerde ölen sayısı iki elin parmaklarını geçmez. O nedenle Biz DOĞA-DER olarak her türlü sorumluluğu da yüklenmeye hazırız. Yeter ki siz de üzerinize düşen görevi yapın, destek olun, yardımcı olun..
- ÖCALAN “TERÖR BİTSİN” DESE DE TERÖR BİTMEZ.. - 7 Kasım 2024
- EDİRNE TARHANA FESTİVALİ ÇOK MU GEREKLİ? - 4 Kasım 2024
- SADECE YAKALANAN KISRAK HARMANI DÖVMEMELİ… - 4 Ekim 2024
- CHP TÜZÜK KURULTAYI FİYASKODUR… - 1 Ekim 2024
- KEŞAN KENT MÜZESİ VE ENEZ’İN ÇAPSIZLARI… - 13 Ağustos 2024
- EDİRNE-İPSALA OVASINI ESARETTEN KURTARMAK… - 3 Ağustos 2024
- YAZ GELİR YONCA BİTER - 28 Temmuz 2024
- OTURUN OTURDUĞUNUZ YERDE… - 15 Temmuz 2024
- ENEZ’DE GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR… - 8 Temmuz 2024
- GÜNENÇ İSTİFA…! - 2 Temmuz 2024